Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Запоріжжі стартував 24-й міжнародний фестиваль «Запорозький Спас»

24-й міжнародний фестиваль національних воїнських та традиційних культур «Запорозький Спас» стартував у Запоріжжі 28 серпня.

Біля пам’ятника київському князю Святославу Хороброму організатори свята та посвячені козаки Спасу зібралися в коло, аби провести символічний обряд відкриття фестивалю.

Президент Всеукраїнської Федерації «Спас» Олександр Притула проголосив давній козацький заповіт «Слово Стосове»: «З молоком матері та від старшини буде всотувати несприйняття зверхності над собою і в собі, до тих пір рій родів Скупи Вкраїнської буде в змозі захистити мазкою братчиковою землі свої на користь свою. Збережемо край свій звичаєм, один одного обичаєм, тому свідок Бог наш батько та степ гайний. Слава Україні!» – «Героям слава

У програмі триденного фестивалю – чемпіонат України з українського рукопашу, бої лава на лаву, показові виступи майстрів бойових мистецтв і святковий концерт. Загалом, очікується приїзд близько півтисячі представників різних видів національних бойових мистецтв. За словами Олександра Притули, на фестивалі, окрім української, будуть представлені національні види боротьби – грузинська чідаоба, кураш (боротьба азовських греків), у-шу, кіокушинкай, а також історичне фехтування, стрільба з лука тощо.

«І найголовніше – вже на цьому фестивалі прийнято рішення розпочати діяльність федерації і наших друзів про те, щоб наша українська бойова культура – звичай Спас – ввійшов як нематеріальна культурна спадщина під захист ЮНЕСКО», – зазначив Олександр Притула.

Основна частина фестивалю відбудеться у суботу, 29 серпня, починаючи з 10 ранку, на території Кінного театру на о. Хортиця.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН