Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Запорізькій області збудують декілька сотень нових спортивних майданчиків

В області збудують декілька сотень нових спортивних майданчиків. Про це повідомив голова Запорізької обласної державної Олександр Старух.

Учасниками пілотного проєкту стали Запорізька, Дніпропетровська, Донецька, Луганська, Полтавська та Харківська області. Потім програму поширять на всю Україну.

Реалізація проєкту проходитиме у дві хвилі. Першою чергою передбачено подати від області проєкти 175 спортивних майданчиків, з яких 58 мають бути великими. Вартість робіт по кожному об’єкту має складати від 300 до 700 тисяч гривень.

Окремо голова Запорізької ОДА зазначив, що по 10 відсотків від вартості кожного об’єкту має заплатити область та громади. Держава на будівництво спортивних майданчиків Запорізької області попередньо виділила 51 млн 329 тисяч гривень. Тепер черга за депутатами обласної ради та громадами, які хочуть отримати нові спортивні об’єкти, знайти в бюджеті кошти на співфінансування робіт.

-Кошти з місцевих бюджетів потрібні незначні. Один майданчик вартуватиме для громади від 30 до 70 тисяч гривень. Хто перший почне працювати та знайде гроші на співфінансування, той і отримає першим кошти від держави та розпочне роботи, – наголосив Олександр Старух.

Запорізька ОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН