Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Танкер Delfi планують прибрати за 7 днів

Танкер Delfi, який сів на мілину біля одеського пляжу “Дельфін”, приберуть протягом 7 днів. Утім для цього необхідні “сприятливі погодні умови”, повідомив начальник адміністрації Одеського морського порту Руслан Сахаутдінов.

За його словами, після повороту судна на рівний кіль водолази отримали можливість дообстежити заблоковані раніше ділянки танкера. Після цього інформацію з водолазного обстеження передадуть до конструкторського бюро. Там перевірять розрахунки для подальшого підйому, запевнив Сахаутдінов.

Також фахівці планують провести герметизацію і відкачати воду з машинного відділення, а також з тих ділянок, де це можливо зробити. Після цього судно поставлять на плав та за допомогою плавкрану траспортують.

“На всі ці роботи необхідно за розрахунками приблизно 7 днів. Ми розуміємо, що море може бути неспокійне в деякі дні, а уточнювальні розрахунки нам покажуть, це буде швидше чи повільніше”, – пояснив Руслан Сахаутдінов.

До якого саме порту відтягнуть танкер залежимете від параметрів судна при постановці на плав. Для підйому судна планують задіяти весь флот, фахівців та обладнання групи компаній “Трансшип”, додав Сахаутдінов.

Нагадаємо, 26 серпня завершили технічні роботи з вирівнювання танкера Delfi. За допомогою тросів буксири підняли передню частину судна з води. Таким чином танкер вдалося поставити на рівний кіль.

21 серпня керівник компанії “Краншип”, якій доручили прибирання судна, Андрій Іванов заявив, що Delfi приберуть з узбережжя не раніше початку жовтня.

Зазначимо, 13 серпня міністр інфраструктури України Владислав Криклій розповів, що танкер Delfi приберутьпротягом двох тижнів. Роботи мали повністю завершити до Дня Незалежності України – 24 серпня.

А 16 серпня на сторінці Адміністрації морських портів України в Facebook повідомили, що роботи з евакуації танкера Delfi можуть затримати на декілька днів, через несприятливі погодні умови.

Нагадаємо, раніше Адміністрація морських портів оголосила тендер на прибирання Delfi. Тоді вартість робіт оцінили в майже 25 мільйонів гривень. Утім компанія “Бруклін-Київ” виступила з ініціативою профінансувати операцію. Прибиратиме судно компанія “Краншип”. Як пояснив Владислав Криклій, в Адміністрації морських портів України погодилися на пропозицію “Краншип” зокрема, аби “зекономити державні кошти”.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН