Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Викид нафтопродуктів з затонулого танкера в Одесі: прокуратура відкрила провадження

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом забруднення Чорного моря біля затонулого танкера Delfi в Одесі, де 21 червня стався викид палива. Також вони взяли під особистий контроль процес підйому та буксирування судна. Про це повідомили в пресслужбі Прокуратури Одеської області.

Там зазначили, що провадження відкрили за ч. 1 ст. 237 Кримінального кодексу України (невжиття заходів щодо ліквідації наслідків екологічного забруднення). Максимальне покарання за цей злочин – 5 років позбавлення волі. Наразі триває досудове розслідування.

Нагадаємо, нафтопродукти з затонулого танкера Delfi на пляжі “Дельфін” витекли у море 21 червня. Забруднення локалізували. Цю інформацію підтвердила виконувачка обов’язків першого заступника директора департаменту екології та розвитку рекреаційних зон Одеської міськради Валентина Дацюк. За її даними, пляма розміром до 400 квадратних метрів сформувалась у межах траверсів.

Як повідомили в Державній екологічній інспекції Одеської області, дослідження морської води показало перевищення норми вмісту нафтопродуктів в 16,4 разів.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН