Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині розшукали водія, який втік з місця смертельної ДТП

24 серпня близько опівночі в «Єдиний центр 102» поліції Херсонщини від диспетчера служби екстреної медичної допомоги надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду з потерпілим в с. Новопавлівка Каланчацького району. Як з’ясувалося, в результаті наїзду невідомого автомобіля від отриманих тілесних ушкоджень помер невстановлений пішохід. Водій та транспортний засіб на місці пригоди були відсутні. Вжитими заходами працівники районної поліції встановили місцезнаходження водія. Йому може загрожувати 8 років ув’язнення.

На місці пригоди з’ясувалось, що загиблим є 35-річний житель села. В ході опитування місцевих мешканців працівники поліції дізналися, що наїзд на пішохода здійснив водій автомобіля «ВАЗ-2108» або «ВАЗ-2109» червоного кольору, який поїхав в напрямку Чаплинського району. Свідок також запам’ятав, що державний номерний знак транспортного засобу починається літерами «АІ».

Як розповів заступник начальника Каланчацького відділення поліції Сергій Макаров, пошуки водія-втікача тривали усю ніч. Розшукова група відпрацьовувала вздовж автодороги лісопосадки та з’їзди на польові дороги. Вже на світанку група доїхала до смт Чаплинка. Поліцейські провели подвірний обхід і побачили на території одного з домоволодінь схожий за орієнтуванням автомобіль. Під час огляду транспортного засобу криміналіст на днищі виявив частинки, схожі на шматочки людської шкіри, та плями, схожі на кров. 25-річний власник автівки зізнався, що ввечері знаходився в с. Новопавлівка та вживав зі знайомими спиртні напої. А коли їхав вночі додому, не помітив чоловіка, який лежав на дорозі. При цьому подумав, що переїхав через бордюр, а не людину.

Наразі проводяться необхідні слідчі дії в рамках кримінального провадження, відкритого за ч.2 ст.286 Кримінального кодексу України. За порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту, якщо внаслідок цього настала смерть потерпілого, передбачене позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН