Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Одесі пройшов Марш захисників України

Ветерани війни з Росією, родичі загиблих воїнів, волонтери та мешканці Одеси пройшли маршем від Оперного театру до пам’ятника загиблим воїнам біля Одеської ОДА. Про це повідомила кореспондентка Суспільного.

Як запевнив співорганізатор заходу Дмитро Колцун, до маршу приєдналися понад 100 людей. За його словами, основна ідея акції – нагадати всім, що Одеса – це українське місто.

Учасників маршу супроводжували автівки патрульної поліції та карети “швидкої”. Першими йшли ветерани АТО та ООС, які несли 10-метровий прапор України. Позаду них йшли троє військових з банером “З Днем народження, Україно”.

За ними рухалися матері та члени родин загиблих на Донбасі військовослужбовців, волонтери та мешканці Одеси. Задля маршу правоохоронці частково перекривали вулиці, якими рухалась колона.

Учасник маршу та голова спілки учасників бойових дій в АТО Павло Підгайний запевнив, що Україна почала виборювати свою незалежність лише з 2014 року.

“І ми досі її вигризаємо. До цього ми все отримали без краплі крові, без втрат. Тому та незалежність нам нічого не коштувала. А зараз ми почали її завойовувати. Я хочу, аби наші діти наводили порядок вже в мирній країні. Ми владнаємо все силовим способом, а політикою нехай займається наступне покоління. Це пам’ять, історія, такі свята мають бути”, – зазначив ветеран.

На думку Михайла Молянка, який також взяв участь у марші, захід має продемонструвати, що Україна не буде мовчки терпіти агресію Російської Федерації.

“Розумієте, московська орда, вона намагалася знищили Україну на протязі сторіч. І наразі вона ці спроби не закінила. Нам треба показати, що Україна не піддається цій агресії і намагається підняти голову, огризнутися”, – підкрислав Михайло.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Один коментар

  1. О какой “внезависимости” можно говорить)))? Американцы даже купили стадион “Черноморец”. Будем играть в американский футбол)))) или бейсбол))). Биты надо же куда-то применять)))

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН