Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Ветеран АТО Сергій Шаповалов у Запоріжжі надає допомогу побратимам та членам їхніх родин

Ветеран АТО Сергій Шаповалов після повернення до мирного життя почав надавати психологічну допомогу своїм побратимам та членам їхніх родин. Чоловік каже: головне – не лишатися наодинці зі своєю проблемою.

Сергій Шаповалов до 2014 року працював приватним підприємцем – керував роботою продуктових магазинів. Паралельно навчався психології у виші. Коли розпочалися події на Майдані Незалежності у Києві, зрозумів, що не зможе перебувати осторонь. Брав участь у Запорізькому «Майдані». А згодом, коли сталася анексія Криму, записався добровольцем до лав Збройних сил України.

Ветеран АТО Сергій Шаповалов у Запоріжжі надає допомогу побратимам та їхнім родинам

Я колись проходив строкову службу і я розумів, що армія тоді була в такому стані, що вона не могла оборонятись чи прийняти рішення. Можливо не було людей, що могли взяти на себе відповідальність взяти. Я зрозумів, що маю допомогти в цей час країні.”

Сергій Шаповалов проходив службу протягом року. За цей час захищав територіальну цілість України у зоні проведення антитерористичної операції. У березні 2015 року чоловік звільнився зі служби. Каже: коли приїхав до Запоріжжя, то вирішив звернутися по психологічну допомогу до волонтерів.

Після війни та реабілітації чоловік вирішив сам надавати психологічну допомогу колишнім атовцям. 3 роки брав участь у проєкті волонтерів «Коло побратимів», де працював фасилітатором. Зокрема, проводив заняття з тілесної терапії. А з жовтня 2018 року став керівником проєкту «Миротворчий клуб. Точка повернення».

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН