Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Володимир Зеленський поспілкувався з медиками Херсонської міської лікарні імені Є. Є. Карабелеша (відео)

Володимир Зеленський наголосив, що лікарі, незалежно від профілю та ланки надання допомоги, повинні мати не лише хороші умови праці, а й гідну заробітну плату.

«При всій повазі до лікарів первинної ланки, мені здається, що це нечесно, коли заробітна плата в одних лікарів порівняно з іншими – вища. І порівняння тут не залежало від якості лікаря, професійних дій, заслуг, освіти тощо, а порівняння тільки в тому, що частина реформи зроблена, а частина – ні», – зазначив Глава держави.

Також Володимир Зеленський додав, що наразі реформа медичної галузі фактично перебуває на самому старті.

«Ми чесно сказали, що медики в країні є, а медицина – велика проблема. Медики у нас чудові, а медицини ні технічно, ні за умовами, ні за рівнем заробітної плати у нас немає. Ми на початку всіх цих дій і хочемо зробити дійсно нормальну медицину», – наголосив Президент.

Медики порушили питання щодо формування більш чіткого переліку послуг, які надаватимуться громадянам. У свою чергу Глава держави погодився з тим, що це необхідно зробити.

«Немає нічого страшного, якщо ти чесно кажеш людині, що це безкоштовно, а це – вибач, поки що така ситуація й на це треба витрачати кошти. Люди повинні це розуміти, і так має бути, а не розповідати байки, що у нас все безкоштовно, а потім не всі послуги людям надаємо», – зауважив Володимир Зеленський.

Директор лікарні Алла Малицька висловила переконання, що реформи будуть результативними за умови тісної співпраці влади та фахівців відповідних галузей.

Голова облдержадміністрації Юрій Гусєв звернув увагу Президента на ситуацію з боротьбою з поширенням коронавірусу в області та зазначив, що регіон має одні з найнижчих показників щодо захворюваності. Начальник штабу боротьби з коронавірусом Юрій Ромаскевич розповів, що цього було досягнуто завдяки швидкому виявленню всіх осіб, які контактували з хворими на COVID-19, та проведенню ПЛР-тестування впродовж 24-30 годин, що допомогло значно зменшити поширення вірусу.

«Ми намагаємося не чекати, коли до нас звертаються. Ми намагаємося знайти носія та ізолювати. Діємо так, як в усьому світі борються з епідеміями», – прокоментував Юрій Ромаскевич.

Президент подякував медикам за роботу та побажав здоров’я: «Вдячні вам за роботу. Думаю, ваша практика потрібна для деяких наших областей»

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН