Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Одесі збираються демонтувати частину будинку, що обвалився в червні

Зруйновану частину будинку на вулиці Ясній, 10, що обвалився на початку червня 2020 року, почнуть демонтувати 20 серпня. Про це Суспільному розповів власник квартири №6 на вулиці Ясній, 10 Олег Лєвков. Каже, документи із планом робіт йому надав директор комунального підприємства житлово-комунальний сервіс «Фонтанський» — Геннадій Іваницький.

Олег Лєвков зазначив, що самі ж роботи триватимуть протягом 30 днів. Один з етапів відновлення будинку – розбір торцевої частини, яка є аварійно-небезпечною. Це роблять для того, щоб туди могла зайти служба, яка проведе “будівельну експертизу”, пояснив він.

“Вони повинні розібрати аварійну частину будинку, яка залишалась, і законсервувати найближчим часом. Експерти повинні зайти та визначити, чи зможе цей будинок витримати реставрацію. Тобто добудувати щось,” — додав Олег Лєвков.

У свою чергу власник квартири №1 на вулиці Ясній, 10 Сергій Комаров розповів, що мешканцям будинку не розповідають про подальші дії. Каже, люди, які втратили майно, не знають, що робити, а ті, чиї квартири вціліли, не знають, коли зможуть повернутися додому.

“На усі наші зустрічі та спілкування керівництво каже одне, а документально виходить, що не можуть нам надати ніякий “житловий фонд”. Людям кажуть що ми вас відселимо, але виходить, що нікого нікуди не відселятимуть і люди, на даному етапі, просто висять у повітрі,” — поділився Сергій Комаров.

За його словами черга на відселення у житловий фонд — 1400 родин.

Суспільне звернулося за коментарем щодо ситуації до прессекретарки Одеської міської ради Наталі Мальцевої, наразі чекаємо на відповідь.

Нагадаємо, близько третьої ночі 10 червня в Одесі на вулиці Ясній, 10 обрушилася частина чотирьохповерхового будинку, який збудували у 1912 році. У п’ятьох квартирах зруйнованої частини мешкали десятеро людей. Один з них отримав рвану рану стегна і перебував у першій міській лікарні. Інших мешканців відселили до родичів та до табору “Мрія”.

Завали будинку розбирали 100 людей. Також залучили 20 одиниць техніки. Роботи завершували 12 червня. 13 червня завали остаточно розібрали.

Згодом міський голова Одеси Геннадій Труханов припустив, що обвал стався через численні порушення правил експлуатації. Зокрема, за його словами, мешканці самовільно знесли опорні конструкції та спорудили додаткові надбудови.

Натомість представник громадської організації “Збережемо Одесу самі” Юрій Нікітін причиною обвалу назвавновобудови поруч із будинком.

Пізніше, директор КП ЖКС “Фонтанський” Геннадій Іваницький розповів, що у будинку на вулиці Ясна, 10 роботи з укріплення та відновлення будуть проводити лише в одній частині. Ліва сторона будівлі, згідно з результатами експертизи, не потребує ремонту.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН