Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Одесі рятувальники дістають з-під завалів будинку на Торговій особисті речі мешканців (Відео)

Рятувальники розбирають конструкції, вивозять їх та сміття, а також дістають з-під завалів особисті речі мешканців будинку за адресою Торгова, 20, де 18 травня стався обвал. Про це розповіла речниця ДСНС України в Одеській області Ольга Сафронова.

Віра мешкала на другому поверсі й розповіла, що під час обвалу загубила кота.

“У мене пропав мейн-кун, який коштує 1000 доларів, котеня. Він вигодований – 15 кілограмів. Куди він подівся – не знаю. Але сподіваюся, що він живий. У мене друга кімната ще стоїть цілою, я там витягую деякі речі. Я не хочу це просто згадувати. Обіцяють, що нас тепер забезпечать квартирами. Труханов нам пообіцяв, що за всім цим він буде слідкувати. Подивимось”, – розповіла Віра.

Марина мешкала на Торговій 58 років. Жінка розповіла, коли почався обвал, встигли забрати тільки домашніх тварин і документи.

“Зараз ми намагаємось хоч якесь своє майно, хоч якось врятувати. Дозволяють заходити у будинок з великими побоюваннями, тому що ця будівля може впасти у будь-який момент, на жаль. Нам дуже шкода наш будинок. Слава богу усі лишились живі тому, що ми на момент руйнування були там”, – поділилася Марина.

Найнебезпечніші конструкції рятувальники ліквідували 19 травня, розповіла речниця ДСНС України в Одеській області Ольга Сафронова. Вона зазначила, що цінні речі виносять за можливістю та передають співробітникам поліції для того, щоб надалі їх вже передавали мешканцям будинку. Все, що можна врятувати, намагаються врятувати.

Роботи будуть продовжуватися до тих пір, зазначає Ольга Сафронова, поки всі конструкції, які можуть впасти або обвалитися не демонтують, поки не розберуть усі завали.

Речниця Одеської міської ради Наталя Мальцева зазначила, що наразі немає інформації про компенсацію мешканцям будинку. За її словами, це питання вирішуватиметься після того, як звершать експертизу. Коли це відбудеться, вона не знає.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН