Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Представники херсонського водоканалу розповіли про встановлення загальнобудинкових вузлів комерційного обліку водопостачання

Відбулась інформаційно-роз’яснювальна зустріч керівництва і фахівців Херсонського Водоканалу з головами ОСББ м. Херсона, у якій взяли участь представники співвласників багатоквартирних будинків: «Каштан», «Александрія», «49 ХГД-49», «49 ХГД -51», «49 ХГД -53», «78», «Фенікс», «Сонячне місто», «Берег 9», «Покришева-53, к.4», «Наш дім Шенгелія, 13» «Наш дім Патона, 21/15», «Кошова острів», а також, голова правління ХМГО «Центр розвитку ОСББ «Пліч-о-пліч», член Національної ради з питань ОСББ при Кабінеті Міністрів України Юрій Трегубко.

Основною темою обговорення стало актуальне для наших містян питання – це встановлення загальнобудинкових вузлів комерційного обліку водопостачання.

Останнім часом у  засобах масової інформації поширюються не зовсім вірні  висновки щодо трактування Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», в якому зазначено, що вузлами комерційного обліку необхідно обладнати вводи зовнішніх інженерних мереж у всіх будівлях, тому було ініційовано та проведено таку зустріч.

Перед головами ОСББ стоїть важка задача – пояснити мешканцям своїх будинків: Як встановлювати? Хто повинен встановлювати? За чиї кошти буде встановлено? Які кошти мешканці будинків повинні сплатити? Як буде відбуватися нарахування коштів споживачам після встановлення засобів комерційного обліку?

Компетентно та обґрунтовано представники Водоканалу розповіли про механізм та моделі співпраці з ОСББ. При спільному обговоренні питань директором Херсонського Водоканалу Михайлом Чемерисом, у якості прикладу,  було запропоновано  провести розрахунок витрат на встановлення та безпосередньо облаштування загальнобудинковим вузлом комерційного обліку води одного з будинків міста. Після отримання результатів такого «пілотного проєкту» учасники обговорення домовились про проведення наступної  зустрічі.

Херсонський водоканал

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН