Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Очільник обласної ради виправдався за затори в день приїзду іноземної делегації у Херсон

У Херсоні утворилися страшенно затори. Причиною став візит іноземної делегації. Містян обурили такі заходи, адже перекритим було середмістя та відімкнено навіть світлофори. 

Стосовно обмежень дорожнього руху в Херсоні, які викликали невдоволення херсонців 13 травня написав допис голова обласної ради Олександр Самойленко:

Це була вимушена міра у зв’язку з офіційним візитом на Херсонщину Спікерки Сеймаса Литовської Республіки Вікторії Чмілітє-Нільсен.

 Хочу дещо прояснити

Для України та Херсонщини зокрема, її візит був надзвичайно важливий.
Адже одним з вагомих питань для нас є безпека області та підтримка міжнародних партнерів з питань територіальної цілісності нашої держави.
Сьогодні Литва та інші країни Балтії підтримують Україну на міжнародних майданчиках, зокрема в ПАРЄ, ОБСЄ, НАТО, а також в рамках групи «Балтік плюс».
Так, пані Спікерка, перебуваючи на КПВВ, вчергове підтвердила, що Литва ніколи не визнає незаконну анексію Криму, що особливо цінно для нас.
Однак такі дипломатичні візити вимагають відповідних додаткових заходів охорони. Це регламентує Закон України «Про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб», а пані Спікерка є вищою посадовою особою Литовської Республіки, яка підлягає державній охороні в установленому порядку.

Крім того зазначу, що голова Верховної ради України Дмитро Разумков, під час перебування в м. Херсоні у складі кортежу не перебував та виїхав з Херсонської області після 15:00 13 травня.

 Розумію, що це не поверне ваш витрачений у заторах час.
Однак, обмеження дорожнього руху були необхідною мірою для забезпечення безпеки Спікерки Сеймаса Литовської Республіки.

Перепрошую у містян за витрачений в очікуванні час!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН