Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Кошти від оренди – додатковий дохід підприємств

З 01 лютого 2020 року набрав чинності Закон України «Про оренду державного та комунального майна» (далі – Закон).

Цей Закон регулює правові, економічні та організаційні відносини, пов’язані з передачею в оренду майна, що перебуває в державній та комунальній власності.

З 17 червня 2020 року набрав чинності Порядок передачі в оренду державного та комунального майна, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 03 червня 2020 року № 483 «Деякі питання оренди державного та комунального майна» (далі – Порядок).

У зв’язку цим, перед Херсонською обласною радою, як органом місцевого самоврядування, постає завдання прийняти додаткові рішення, які урегулюють не визначені у Законі та Порядку особливості передачі в орендумайна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Херсонської області.

Під головуванням заступниці голови Оксани Рукавішнікової спеціалістами управління розвитку об’єктів спільної власності територіальних громад області розроблено та надано на розгляд членам постійної комісії обласної ради з питань управління об’єктами комунальної власності проєкт рішення сесії «Про особливості передачі в оренду майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Херсонської області». Зазначений проєкт рішення погоджено депутатами обласної ради 05 серпня 2020 року на засіданні постійної комісії і 12 серпня 2020 року на президії та виноситься на сесію обласної ради.

Як зазначає заступниця голови Оксана Рукавішнікова: «Це перший крок в напрямку реалізації норм нового Закону. Після прийняття рішень назви об’єктів оренди будуть розміщенні на сайтах наших комунальних підприємств і на сайті обласної ради. І потенційні орендарі вже зможуть ознайомлюватися з переліком вільних приміщень. Залишилося дочекатися затвердження нових форм примірних договорів оренди».

Херсонська обрада 

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН