Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині пожвавилися процеси приватизації та оренди державного майна

За підсумками першого півріччя 2020 року на Херсонщині значно пожвавилися процеси, пов’язані з приватизацією та орендою державного майна. Про це сьогодні під час наради під головуванням очільника області Юрія Гусєва повідомила начальниця Регіонального відділення Фонду державного майна в Херсонській області, АРК та м.Севастополі Галина Теслюк.

За її словами, лише за перше півріччя цього року в області приватизовано 9 об’єктів. Це додатково дозволило отримати понад 4 млн гривень надходжень до бюджету. Тоді як за увесь 2019 рік відповідний показник склав 1,5 млн гривень.
«Значне пожвавлення інвесторів у контексті можливої приватизації об’єктів державної власності на території Херсонської області ми спостерігаємо після інвестиційного форуму «Таврійські горизонти», який відбувся наприкінці квітня цього року в онлайн-форматі. Під час заходу було презентовано ряд об’єктів, які можуть бути приватизовані, і вони виявилися цікавими для інвесторів», – розповіла Галина Теслюк.

Варто зазначити, що на Херсонщині визначено низку об’єктів, приватизація яких має значне соціально-економічне значення. Зокрема, наразі триває робота з підготовки до передачі у приватні руки:
– ЄМК «Скадовський морський порт»;
– ВАТ «Херсонський бавовняний комбінат»;
– ПАТ «Херсонський завод «Судмаш»;
– ЄМК ДП «Геройське дослідно-промислове підприємство»;
– санаторію «Гопри».

Регіональне відділення Фонду держмайна підготувало дорожні карти приватизації об’єктів, і наразі усі вони знаходяться на різних стадіях процедури. Але, як зазначив голова облдержадміністрації Юрій Гусєв, говорити про конкретні терміни завершення приватизаційних процедур на сьогодні зарано.

Присутній на нараді народний депутат України Олексій Ковальов зазначив, що в області є позитивні приклади приватизації об’єктів державної власності. Зокрема, на завершальному етапі знаходиться процес передачі в приватну власність підприємства «Тепличне господарство» у м. Гола Пристань. Завдяки приватизації об’єкта вдалося отримати понад 1,6 млн гривень надходжень до бюджету. Загальний об’єм прямих інвестицій за умовами договору лише в цьому році має скласти понад 600 тис. доларів, у наступному – ще 1 млн. При цьому новий власник зобов’язався зберегти специфіку діяльності підприємства та забезпечити гідною заробітною платою його працівників.

До слова, за даними Єдиного реєстру об’єктів державної власності, в Херсонській області обліковується державне майно 50 органів управління, що перебуває на обліку 322 балансоутримувачів державного майна. Загалом на території області розташовано понад 21 тис. об’єктів державної власності.

Херсонська обласна державна адміністрація

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН