Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Приватизація посприяла розбудові біля затоки Чорного моря

Спекотне літо випробовує нас високими температурами, то ж в таку спеку всі думки лише про свіжий морський бриз. Так і склалось, що сьогоднішня наша історія пов’язана з морем, туризмом та… будівництвом. Йтиметься про приватизацію в мальовничій місцевості поблизу затоки Чорного моря – в невеликому селищі Каланчак. 

Наша героїня – Світлана Бабой займається підприємництвом по всій Херсонській області, орендує одразу декілька об’єктів державної власності, а нещодавно приватизувала будівлю вузла зв’язку із спорудами для будівельного магазину. 

Детальніше про досвід в приватизаційному аукціоні в інтерв’ю з пані Світланою:

Пані Світлано, розкажіть, будь ласка, про Вашу справу – чим саме Ви займаєтесь? 

Я приватний підприємець – маю туристичний та торговельний бізнеси, а також надаю юридичні послуги. 

Як Ви дізнались про можливість приватизації державного майна?

Я відслідковую інформацію, яку надає Регіональне відділення фонду в Херсонській області. Також постійно моніторю сайти Фонду державного майна – сайт приватизації та сайт оренди, також підписана на сторінки Фонду в соціальних мережах (фейсбук, телеграм канали оренди та приватизації) та шукаю цікаві для мене пропозиції. Якщо об’єкт мені підходить –  одразу зв’язуюсь з представниками регіонального відділення, щоб отримати детальну інформацію щодо процедурних питань. 

Тобто з Фондом державного майна Ви співпрацюєте не вперше? 

Так, все вірно. Хочу зазначити, що на сайті Фонду державного майна зазначена завжди актуальна інформація і ти ніколи не купуєш «кота в мішку». Завдяки паспорту об’єкта можна дізнатись всі дані про об’єкт, такої інформації дійсно достатньо, аби прийняти рішення про приватизацію чи оренду активу. Саме тому, я не вперше приватизую і орендую. 

Розкажіть,  будь ласка, про приватизований актив. Чи плануєте Ви його модернізувати?

Цей об’єкт вже зовсім скоро стане сучасним будівельним магазином. Територія, де він знаходиться – це курортна місцевість на березі Джарилгацької затоки. Саме зараз тут відбувається «будівельний бум», пов’язаний з будівництвом нових туристичних баз відпочинку. Проте, всі будівельні матеріали необхідно везти із обласного центру, оскільки в цій місцевості відсутні вузькопрофільні магазини. Та зовсім скоро ми це виправимо. 

Чим Ви керувались коли обирали саме цей об’єкт? 

Даний актив не має обмежень за цільовим призначенням, також він підійшов за всіма параметрами – і за розташуванням, і за площею, і за технічним станом, і ще тут відсутні проблеми із земельною ділянкою. Зараз ми займаємось його переплануванням і зовсім скоро об’єкт можна буде здавати в експлуатацію. 

Про які суми інвестицій може йти мова на даному етапі? 

Наразі складно назвати точну суму. Проте я думаю, що восени зможу поділитися цією інформацією, коли бізнес вже буде запущений. 

Тобто, Ви плануєте відкриття магазину восени?

Так, у вересні за прогнозами ремонт має закінчитися і можна відкривати торгову точку. 

Скільки робочих місць Ви плануєте створити для місцевих мешканців ?

Поки ми працевлаштували одну людину охоронцем, а коли справа буде йти до відкриття магазину, то, думаю, мінімум 6 осіб буде працевлаштовано.

В аукціоні брали участь 4 учасники. Торги були активні і фінальна вартість значно виросла. З чим на Вашу думку це пов’язано?

Без сумнівів – місцезнаходження об’єкта. Також, повторюся, що на сайті privatization.gov.ua була розміщена достатня кількість інформації, аби прийняти рішення про приватизацію даного об’єкту, навіть не виїжджаючи до нього. 

Чи вважаєте Ви приватизацію даного активу вдалим рішенням?

Звісно! Я вважаю що рішення було дуже вдалим, а інвестиції будуть повністю виправданими. 

Чи плануєте Ви й надалі шукати державне майно для інвестицій?

Так, я розглядаю можливість як приватизації, так і оренди державного майна. Інвестиційне меню Фонду дуже різноманітне, тому я впевнена, що знайду ще щось цікаве для розвитку власної справи. Наразі, я розглядаю й приватизацію, й оренду. 

Чи задоволені Ви співпрацею із Фондом державного майна? 

Так, дуже. І завжди рекомендую користуватися послугами Фонду усім своїм друзям. Адже дійсно все дуже просто і прозоро. Розпочати або розширити власний бізнес стало зовсім не складно.  Вся інформація про об’єкти доступна 24/7 у віртуальних кімнатах даних, а спеціалісти Фонду завжди забезпечують доступ до активів та охоче надають зворотній зв’язок. 

Що б Ви порадили людям, які ще тільки планують брати участь в прозорих аукціонах або ще мають сумнів щодо участі?

Я вважаю, що для малого та середнього бізнесу в даний час пропозиції Фонду – це дуже вигідно, кожен може знайти об’єкт на будь-який смак та гаманець. Нові пропозиції з’являються кожного дня, інформація постійно оновлюється і всі процеси максимально прозорі. Також, я дуже раджу підприємцям долучатися до заходів, які проводять регіональні відділення. Беріть участь у аукціонах та перемагайте! 

Оскільки пані Світлана взяла участь не лише у приватизації, але й наразі орендує декілька об’єктів у Фонду держмайна, ми також поспілкувались із нею про її досвід оренди. Це нове цікаве інтерв’ю з пані Світланою та інші історії успіху оренди читайте на нашому сайті orenda.gov.ua

Фонд державного майна дякує пані Світлані за розмову та запрошує всіх долучатися до прозорої приватизації – можливо, десь поруч знаходиться саме той актив, який може стати гарним майданчиком для старту власної справи.

Заходьте на приватизаційний маркетплейс privatization.gov.ua, відсортовуйте об’єкти за необхідними фільтрами, обирайте актив для інвестицій та перемагайте на прозорих онлайн-аукціонах!

Як вигідно купити об’єкт малої приватизації?

Щодня Фонд державного майна готує нові об’єкти для прозорої приватизації по всій території України — як в обласних центрах, так і в невеликих містах і селищах. Для кожної області підготовлено своє інвестиційне меню, у якому присутні як великі єдині майнові комплекси, пакети акцій підприємств, так і окремі невеликі об’єкти.

ФДМУ

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН