Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині кіномайстри обирають локації для зйомок

Про це повідомляють на сторінці Херсонської обласної державної адміністраціїНеймовірні пейзажі Херсонщини в улюбленій романтичній комедії, захоплюючому екшені чи навіть фентезі на великих екранах, цілком можливо, незабаром побачать жителі всієї України. Адже до області приїхали ті, хто знімають найкращі в країні фільми.

Найвідоміші продюсери і режисери найпопулярніших національних кінокомпаній протягом декількох днів обиратимуть локації, які зможуть стати місцем подій для майбутніх кінокартин.

Очільник області Юрій Гусєв побажав столичним гостям захоплюючої подорожі найцікавішими місцями Херсонщини, а також висловив переконання, що зняті тут фільми точно матимуть успіх серед глядачів.

«Наша область – це місце щасливих людей, бо саме на Херсонщині є локації для зйомок, яких немає в жодному іншому регіоні України. У нас є й унікальна пустеля, і дивовижні скелі, і неймовірні плавні, два моря, Сиваш і Рожеве озеро.

Представники як мінімум однієї компанії уже підтвердили свої наміри зняти кіно саме на Херсонщині. Я впевнений, що гості закохаються в наш край і приїздитимуть сюди не лише знімати кіно, але й просто відпочивати», – зазначив Юрій Гусєв.

За словами голови Державного агентства з питань кіно Марини Кудерчук, у кіновиробників є всі можливості аби знімати кіно саме в Україні.

«Наша головна мета – познайомити виробників з красотами Херсонської області. Це перший регіон, який ми показуємо кіновиробникам. Для них такі локації – це інтерес до своєї країни, можливість показати неймовірну красу України світу.

Тим паче, що Держкіно надає підтримку для реалізації відібраних кінопроєктів, постійно виділяються кошти на кіно, адже держава зацікавлена у зйомках саме українського продукту», – зазначила Марина Кудерчук.

Своїми першими враженнями від зовсім недавно відкритих для світу, але вже таких популярних навіть серед українських зірок скель на узбережжі Дніпровського лиману неподалік села Станіслава Білозерського району поділилася редакторка кінокомпанії «Star Media» Ганна Жижа.
«Сьогодні на Херсонщині ми побачили неймовірну красу. Це дуже добре, коли захоплюючі кадри можна знімати не в Чорногорії і не в Хорватії, а у нас в Україні», – наголосила вона.

Протягом наступних декількох днів кіномайстри оглянуть й інші унікальні місцини області. Вони на власні очі побачать дивовижні степові водоспади біля села Козацького Бериславського району, безмежні Олешківські піски, обрамлені рукотворним лісом, та безкраї цілинні степи біосферного заповідника Асканії-Нової.

Окрім того, на знімальний майданчик мають усі шанси перетворитися автентичні інтер’єри Виноробного господарства князя П.М.Трубецького – одного з найстаріших та іменитих виноробних господарств України, заснованого відомим князем ще наприкінці ХІХ століття.

Сьогодні у погребах виноробні до сих пір зберігається таємничий дух тих часів. Кіномайстри також відвідають місце, де море зустрічається з небом – неповторний та практично безлюдний Бірючий острів. Саме такі місця здатні захопити та утримати увагу глядача, саме такі локації варті найвищих кінонагород.

Тож у дводенній подорожі Херсонщиною візьмуть участь продюсери і режисери таких кінокомпаній:
Державне агентство України з питань кіно
«Національна кінематика України»
«Star Media»
Студія «Квартал 95»
«MAINSTREAM продакшн»
«Film.UA Group»

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН