Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

«Заступник голови Новокаховської міської ВЦА» допомагає розкрадати майно району

Так званий «заступник голови Новокаховської міської ВЦА» підозрюється у колабораціонізмі. За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру так званому «заступнику голови Новокаховської міської військово-цивільної адміністрації» у колабораціонізмі (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у травні 2022 року житель м. Нова Каховка пішов на співпрацю з ворогом. Підозрюваний добровільно зайняв посаду, створену окупаційною владою на території Каховського району Херсонської області.
Як «заступник голови Новокаховської міської ВЦА» він відповідав за сферу житлово-комунального господарства. Псевдопосадовець здійснював незаконне відчуження майна, яке перебувало на балансі комунальних установ Новокаховської міськради. При цьому його супроводжували озброєні представники так званих силових структур рф.
Також підозрюваний вимагав від керівника комунального підприємства надати йому плани робіт із підготовки мереж до опалювального сезону.
Досудове розслідування здійснюється Управлінням СБУ в Херсонській області.

За вчинене підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років з конфіскацією майна.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН