Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні торговельний сільгоспмайданчик змінив графік роботи

Торговельний майданчик КП “Істок” Шуменського мікрорайону, в районі Нової лінії, змінив графік своєї роботи.

Чом у ж виникла критична ситуація з торговельним майданчиком? З початку 2020 року виконавчий комітет Херсонської міської ради прийняв рішення про створення торговельного майданчика з реалізації сільгосппродукції у Шуменському мікрорайоні, аби містяни могли на ринках Херсона придбати свіжі овочі та фрукти.

З початку року йшов процес підготовки до запуску цього підприємства декілька місяців, а в березні вже було оголошено карантин, тож повноцінно комунальне підприємство почало працювати лише з початку літа. Звісно, така діяльність впала в око депутату Херсонської міської ради, без впливу якого не обходиться робота багатьох ринків Херсона. Але такий прямий зв’язок підприємців та одноосібників на єдиному торговельному майданчику дозволяє мати оптимальну ціну на сільгоспродукціїю. До речі, це чи не вперше міський голова Херсона створив підприємство без посередників, яке намагається взяти під контроль, маніпулюючи людьми, його заступниця. Більше того, адміністрація підприємства приділяє значну увагу прибиранню, а тому численних фото та відео з занедбанею та неохайною території в соцмережах нема. Натомість херсонці у своїх дописах пишуть про іншу ситуацію.

Так , дійсно, діяльність ринкового майданчика проходила у ранковий час. Але не це головне, а те, що контролювати фінанси хочуть ті, хто до цього немає відношення. Дивно, але поліція спокійно споглядає, як на барикади людей закликає нічна фея в.о. заступника міського голови Олена Мазур та ринковий магнат Дмитро Больбот. Що трапилось? Звісно, з ринку , можливо, мати додаткові кошти на вибори, а, по-друге, це і гарний старт на вибори: взяти проблему, а потім її переможно подолати.

Причому ,з попередньої зустрічі, яка була на початку липня, вже було видно, що ні Больбот, ні Мазур з людьми останній час в цьому районі не зустрічались. Більше того, деякі активісти шантажували директора цього підприємства, вимагаючи прямого працевлаштування, але з умовою корупційною – вони працювати там не будуть. Але якщо з’являться посередники , чи можна буде там херсонцям купити огірки за 13 гривень? Ні!!! На сьогодні торговельний майданчик змінив графік своєї роботи, працюючи вдень з 15.00 до 19.00, територія під контролем прибиральників. Але і це не буде влаштовувати нічних пікетувальників, адже їм потрібне інше.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН