Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Будувати ЦНАП у Новій Каховці буде приватне мале підприємство “Віра”

Попередній забудовник має повернути місту майже 6 млн грн.

Приватне мале підприємство «Віра» з Нової Каховки стало переможцем тендеру на будівництво в місті нового Центру надання адміністративних послуг. Повідомлення про намір укласти з ним договір виконком Новокаховської міськради оприлюднив на порталі «Прозорро» 11 серпня.

У цій публічній закупівлі взяли участь два учасника. Херсонське ТОВ «Група компаній «Теплотехніка» зголосилась побудувати ЦНАП за 22,5 млн грн, а ПМП «Віра» запропонувала ціну на 3,2 млн грн меншу – 19,3 млн грн. У тендерній документації вказано, що завершити всі будівельні роботи мають до 31 грудня 2021 року.

Попередній тендер з будівництва ЦНАПу у Новій Каховці провели більше ніж 2 роки тому. Тоді його виграло столичне ТОВ «СК Укрстрой». Воно зобов’язалось завершити всі роботи до кінця 2019 року майже за 20 млн грн. 

Цій фірмі встигли виплатити аванс майже в 6 млн грн. Проте до початку самих робіт вона, фактично, так і не приступила. Через це Новокаховська міськрада звернулась до правоохоронних органів, які відкрили кримінальне провадження за фактом невиконання умов договору. Крім того, 22 серпня 2018 року Державна архітектурна інспекція України анулювала ліцензію ТОВ «СК Укрстрой» на проведення будівельних робіт. 

У минулому році слідчі поліції провели огляд місця будівництва з залученням судового експерта будівельно-технічної експертизи. Вони виявили, що об’єкт будівництва «фактично складається з фундаменту: монолітно-залізобетонна плита по всій площі забудови, стіни, перекриття, перегородки, отвори (вікна, двері) відсутні. Інженерне обладнання, каналізація, водопостачання, електропостачання, газопостачання відсутнє». 

7 серпня 2020 року набрало законної сили рішення Господарського суду Києва за позовом виконкому Новокаховської міськради про стягнення з ТОВ «СК Укрстрой» сплаченого авансу майже в 6 млн грн і судового збору в 88 тис. грн. Також у рішенні вказано, що міськрада правомірно ініціювала розірвання договору з недобросовісним забудовником в односторонньому порядку. 

На судові засідання представники ТОВ «СК Укрстрой» не з’явились, про причини неявки на повідомили і не надали жодних відзивів або клопотань.

Нагадаємо, що вказаний ЦНАП спочатку планувалось побудувати у Херсоні. Після того як тамтешня міськрада відмовилась, кошти Державного фонду регіонального розвитку запропонували використати в Новій Каховці. Місто оперативно виділило ділянку для будівництва ЦНАПу у сквері біля будівлі «Укртелекому» і міського ліцею №9 на вул. Першотравневій.

ЦНАП є державною установою з надання адміністративних послуг за принципом «єдиного вікна» та «прозорого офісу». У Новій Каховці в ньому планується надавати приблизно 200 адмінпослуг.

Олег БАТУРІН.

Фото автора

Новий день

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН