Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонщина забезпечена необхідною кількістю вакцин

Про це під час селекторної наради в онлайн-режимі розповів директор Департаменту здоров’я ОДА Віктор Короленко. За його словами, з початку цього року до області надійшло вакцини на загальну суму близько 11,2 млн грн.

“Херсонщина отримала вакцини проти кору, краснухи та епідемічного паротиту. Також надійшли препарати для профілактики дифтерії, правця, кашлюка, поліомієліту та сказу. Станом на 1 липня в резерві на обласному вакцинному складі КНП “Херсонська обласна база спеціального медичного постачання” знаходиться вакцини на загальну суму понад 7,1 млн грн”, – зазначив Віктор Короленко.

Також він додав, що на Херсонщині загальна чисельність населення, яке має зробити щеплення згідно з затвердженим календарним планом, – 129,4 тис. осіб, з них 107,7 тис. осіб вже зробили щеплення, що складає 83,3% від запланованої кількості.

Крім цього, за словами директора Департаменту здоров’я, Херсонщина має один з кращих показників вакцинації дітей у 6 років проти кору, краснухи та епідемічного паротиту – 66,6%, при показнику по Україні 41,8%.

У свою чергу голова облдержадміністрації Юрій Гусєв наголосив, що робота з вакцинації населення має продовжуватися. Для більш ефективного виконання плану з вакцинації очільник Херсонщини доручив головам РДА провести інформаційно-роз’яснювальні кампанії щодо важливості вакцинації серед дітей та дорослих.

Херсонська ОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН