Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Стало відомо, як працюватимуть навчальні заклади Одеси

3 серпня відбувся брифінг директора Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації стосовно особливостей роботи закладів освіти у новому 2020-2021 навчальному році та проведення основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання, яка успішно відбулася на території регіону.

Олександр Лончак подякував усім причетним структурам, які забезпечили достатній рівень організації зовнішнього незалежного оцінювання в області. Привітав двохсотбальників, які в цьому році склали тестування з найвищими результатами.

Окрім того, директор Департаменту зупинився на особливостях роботи закладів освіти у 2020-2021 навчальному році.

Він повідомив, що Міністерством охорони здоров’я розроблено та оприлюднено тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів у закладах освіти в період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19, затверджені постановою Головного державного санітарного лікаря України.

За умови їх виконання 1 вересня 2020 року розпочнеться новий навчальний рік.

«Рекомендації розроблено для закладів позашкільної, загальної середньої, професійної, фахової передвищої, вищої освіти, які мають здійснювати свою діяльність з їх дотриманням»,- наголосив Олександр Лончак.

Було зазначено, що у документі йдеться про особливості організації освітнього процесу, про харчування, транспорт, який перевозить дітей та педпрацівників до закладу, а також відповідальних осіб за виконання тимчасових рекомендацій.

Директор Департаменту розповів, що в залежності від епідемічної ситуації у регіоні або окремих районах встановлюється зелений, жовтий, помаранчевий або червоний рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19, що дає можливість розглядати три сценарії, за якими можуть почати навчання:

– низький рівень захворюваності: відвідування закладів освіти дозволено у звичайному режимі;
– високий рівень захворюваності: освітній процес забезпечується повністю дистанційно;
– середній рівень захворюваності: освітній процес забезпечується у змішаній формі – дистанційно та в закладах освіти, з відповідним дистанціюванням та дотриманням заходів гігієни усіма учасниками освітнього процесу.

Департамент освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН