Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Триває реконструкції дитячого садка у с.Музиківка Білозерського району

Під час робочого візиту на Херсонщину міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов оглянув хід робіт з реконструкції дитячого садка у с.Музиківка Білозерського району. Проект реалізується у межах національної програми «Велике будівництво», ініційованої Президентом України і передбачає покращення умов для 165 дошкільнят та 44 працівників закладу.

«Реконструкція цього дитсадка – чудовий приклад співпраці з Державним фондом регіонального розвитку. Я зацікавлений, щоб цей об’єкт був якісним та сучасним», – наголосив Олексій Чернишов.

Він також зазначив, що в цілому отримав позитивне враження від огляду ходу робіт з реконструкції й у контексті ефективного співробітництва держави та місцевої влади. Міністр також надав свої рекомендації стосовно окремих нюансів реконструкції об’єкта, які будуть невідкладно враховані під час виконання будівельних робіт.

Варто зазначити, що реалізація проекту розпочалась у 2019 році. Тоді його було профінансовано на 46 відсотків. У 2020 році на реалізацію проекту передбачено понад 18 млн гривень: 14,4 млн гривень за рахунок коштів ДФРР та 3,6 млн гривень за рахунок коштів місцевого бюджету.
На об’єкті вже замінено покрівлю, утеплено стіни, відремонтовано приміщення та підлогу у двох корпусах й зведено добудови до них, завершено внутрішні оздоблювальні роботи.

У оновленому дитсадку після закінчення реконструкції заплановано додатково створити 35 робочих місць та збільшити кількість вихованців до 180 осіб.

Наразі роботи завершені на 83 %. В експлуатацію об’єкт заплановано ввести до 15 жовтня 2020 року.
Загалом за програмою «Велике будівництво» в області планується добудувати 2 та збудувати 4 нових дитячих садочки.

Херсонська обласна державна адміністрація

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН