Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Зеленський підписав закон про підтримку одеського “Артеку” на час карантину

Президент Володимир Зеленський підписав закон, який передбачає на період карантину надати додаткову державну підтримку дитячим центрам “Артек” в Пущі-Водиці під Києвом та “Молода гвардія” у Одесі.

Як повідомляє пресслужба ОПУ, президент підписав закон “Про внесення змін до Закону України “Про державну підтримку та особливості функціонування дитячих центрів “Артек” і “Молода гвардія” через пандемію коронавірусу.

Так, держава викуповує 90% путівок “Артеку” і “Молодої гвардії”, інші реалізують дитячі центри без залучення третіх осіб.

“Крім того, держава здійснює покриття витрат зазначених дитячих таборів на утримання об’єктів, оплату праці персоналу, податків та інших обов’язкових платежів, комунальних послуг, послуг зв’язку, дератизації, дезінфекції, вивезення твердих побутових відходів, придбання пально-мастильних матеріалів під час карантину”, – йдеться в повідомленні.

Згідно з пояснювальною запискою до документа, в зв’язку зі скасуванням у цих дитячих центрах з 13 березня по тепер трьох тематичних змін з оздоровленням понад п’яти тисяч дітей, держава відповідно до діючих договорів не проводила закупівлю необхідної кількості путівок на загальну суму 57 866 791 грн.

“Закон дозволить зберегти і не допустити банкрутства дитячих центрів “Артек” і «Молода гвардія”, а також захистити трудові права понад 1080 працівників цих установ”, – додали в ОПУ.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН