Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У миколаївському Центрі захисту тварин перебуває близько 80-ти тварин

На комунальному підприємстві “Центр захисту тварин” розповіли про подальшу роботу та нововведення, передбачені новою програмою поводження з тваринами на 2020 – 2024 роки.

На підприємстві зараз перебуває близько вісімдесяти тварин. Всього одночасно може бути понад 150. Тварини в різних зонах.

У карантинних вольєрах протягом семи днів в очікуванні стерилізації перебувають собаки, яких відловили на вулицях міста. Після операції, яка робиться також на підприємстві, ще сім днів вони будуть у вольєрах на перетримці. Після їх відвезуть туди, звідки взяли.

Вилов – стерилізація – повернення на місце вилову – такий алгоритм передбачає Програма поводження з котами і собаками та регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами.

Евтаназія робитиметься у декількох випадках.

“Це передбачені законодавством випадки та нашим договором. Тобто це евтаназія до тварин, які невиліковно хворі, тобто це ті захворювання, які несумісні з життям для тварини. Та новонароджені сліпі цуценята, один – два дні від їхнього народження”, – каже директор КП “Центр захисту тварин” Віктор Лінник.

Подробиці в репортажі кореспондентів Суспільного:

Агресивних, хворих тварин на вулиці міста не повертатимуть.

Востаннє безпритульних тварин в Миколаєві рахували у 2018 році. Тоді цифра склала близько п’яти тисяч особин. Зоозахисні організації нарахували на дві тисячі більше. Із початку 2020 року через Центр захисту пройшло 750 тварин.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН