На Херсонщині виготовили сир у кольорах українського прапора

Патріотизму простим українцям не бракує, та кожен демонструє його по-своєму. У сімейній сироварні Едуарда й Данила Репілевських, що в селі Мар’янівці Каховського району Херсонщини, приміром, виготовили твердий сир кольорів українського стягу – жовто-блакитний (на знімку). Його так і нарекли “Прапор”. Секретний рецепт “патріотичного” сиру автори кулінарного шедевру не розкривають – лише запевняють, що на нього пішли виключно натуральні інгредієнти. Утім, інших тут й не використовують.

Директор сільськогосподарського підприємства Данила Репілевський розповів, що для початку зробили лише двісті кілограмів оригінального смаколика – хотіли подивитися, як піде. Та споживачі Херсонщини й Миколаївщини теж виявилися патріотами: розкуповували новинку залюбки. Тож перша партія сиру в кольорах українського прапора розійшлася в торговельній мережі за лічені дні.

Тепер зварили вже й другу, на півтонни. Могли й більше, проте сировину – молоко – в Мар’янівці дають кози альпійської породи з невеличкої ферми на три сотні голів. Виходить лише 200-250 кілограмів сиру на день, а для задоволення попиту (продукцію сімейної сироварні люди встигли розкуштувати) цього вже обмаль. Тому кількість кіз у перспективі хочуть збільшити вдвічі. Тоді славнозвісний “Прапор” зможуть спробувати на смак і в інших регіонах країни.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ. Голос України

На знімку: працівниці сімейної сироварні Катерина Білецька (ліворуч) та Юлія Сябрук із новим сиром “Прапор”

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *