Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Миколаївський кооператив побудує овочеві теплиці та лінію для виробництва паливних брикетів

Миколаївський кооператив учасників бойових дій на Донбасі «ОБЕРІГ-Агро» у серпні планує розпочати активне будівництво теплиць і лінії з брикетування в Доманівській і Мостівській ОТГ Миколаївської області. Про це повідомляє пресслужба Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP), пише agronews.ua.

«В квітні 2020 року члени кооперативу виграли грант Манітобської ради з міжнародного співробітництва (MCIC, Канада), весь цей час активно опановують тонкощі ведення бізнесу, вивчають господарські відносини, на початку серпня вже плануються будівельні та налагоджувальні роботи», — йдеться в повідомленні.

Однак, учасники кооперативу зіткнулися з масою технологічних і організаційних труднощів. Зокрема, енергозабезпечення лінії з брикетування виявилося непростим завданням, однак голова правління місцевого СПРАТ «Україна» Олександр Сіроштан погодився допомогти кооператорам-початківцям у цьому питанні.

«Потужність лінії з брикетування — 250 кг паливних брикетів на годину, отже у новому паливному сезоні мешканці регіону будуть мати можливість використовувати альтернативне паливо», — розповідають члени кооперативу.

Також у зимовий сезон у теплицях кооперативу планують вирощувати зелень, а потім овочі.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН