Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Миколаївське підприємство увійшло у п’ятірку найбільших агрохолдингів України

Рейтинг найбільших аграрних холдингів України включає в себе вертикально інтегровані холдинги із підрозділами, які пов’язані між собою. До рейтингу не ввійшли транснаціональні компанії та переробники – ті, що не виробляють сировину самостійно. Дані отримано із звітів самих компаній, пише mizez.com.

Частина компаній відмовилася надавати фінансові дані, посилаючись на конфіденційність. У такому випадку було застосовано метод порівняльної оцінки виручки, а дані було отримано із відкритих джерел.

Другим у рейтингу став агрохолдинг Нібулон.

Власником холдингу є Олексій Вадатурський, виручка складає 1946,4 млн доларів, компанія займається торгівлею зерном, логістикою, суднобудуванням та судноремонтом, виробніцтвом та переробкою сільгосппродукції та тваринництвом.

Нібулон є одним із найбільших експортерів аграрної продукції.. Компанія обробляє приблизно 82 тисячі гектарів земель одразу у 12 областях. Спеціалізація Нібулона – пшениця 1-2 класів.

Нібулон постійно оновлює парк сільськогосподарської техніки, а також постійно нарощує експорт. Співробітництво ведеться із 64 країнами світу, а 2015 року зернові почали доставляти й до Китаю. Такий масштабний експорт можливий завдяки власному флоту, а також перевантажувальному терміналу. Додатково компанія надає послуги перевезення другим компаніям.

Згідно даних оприлюднених у червні 2020 року, компанія «НІБУЛОН» інвестувала 23 млн дол. США у будівництво нового перевантажувального термінала в с. Мар’янське Апостолівського району Дніпропетровської області. Це вже 10-й такий об’єкт на каскаді Дніпра і перший у цьому регіоні. Термінал побудували протягом трьох місяців із дотриманням усіх заходів безпеки, коли Україна перебувала в умовах карантину через пандемію коронавірусної інфекції.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН