Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

COVID-19: в Одесі готуються відкрити лікарню другої хвилі

Додаткове відділення для хворих на COVID-19 планують відкрити до 2 серпня у міській клінічній лікарні №5. Це медичний заклад другої черги, повідомила директорка департаменту охорони здоров’я Одеської міськради Олена Якименко під час засідання оперативного штабу .

Вона зазначила, що у п’ятій міській лікарні, що на Лідерсовському бульварі, 11, планують відкрити 120 ліжок для хворих на коронавірусну інфекцію. З них 24 місця – в реанімації. Таке рішення ухвалили через зростання захворюваності на COVID-19, пояснила очільниця міського департаменту охорони здоров’я, пише Суспільне.

За словами Якименко, в міській інфекційній лікарні наразі зайнято 39% місць, а саме 218 ліжок.

Наразі на стаціонарному лікуванні в міській клінічній інфекційній лікарні перебувають 143 пацієнти з підтвердженим діагнозом COVID-19. З них 111 людей знаходяться у стані середнього ступеня тяжкості та 28 – у тяжкому стані, однак не потребують підключення до апарату штучної вентиляції легень. Стан ще 4 хворих медики назвали задовільним.

Якименко додала, що в середньому за тиждень фіксують 160 нових випадків захворювання на COVID-19.

Зазначимо, серед медичних закладів другої хвилі в Одесі міська клінічна лікарня №1 (30 ліжок й 10 реанімаційних), міськлікарня №5 (180 ліжок й 24 реанімаційних), пологовий будинок №2 (50 ліжок для вагітних і породіль), дитяча лікарня №3 (75 ліжок). Також на другому етапі будуть розгорнуті ліжка в Одеській обласній дитячій клінічній лікарні та обласному онкодиспансері.

На третьому етапі будуть підключатися: Одеська обласна клінічна лікарня, Одеський обласний центр психічного здоров’я; Одеський обласний госпіталь ветеранів та інвалідів війни; Одеський обласний центр соціально значущих хвороб; Клінічний медичний центр Південного регіону (з попереднім попередженням); Військово-медичний клінічний центр Державної прикордонної служби України (з попереднім попередженням); клініки Одеського медуніверситету та клініки інших форм власності.

В якості резервних медустанов визначені: міська лікарня №8, міська клінічна лікарня №11, Одеський обласний очний шпиталь, Інститут очних хвороб і тканинної терапії ім. Філатова АМН України, Інститут стоматології АМН України, а також лікувально-профілактичні установи санаторного типу, розташовані на території Одеської області.

Додамо, Одеська міська рада закупила 15 тисяч тестів імуноферментного аналізу для діагностики COVID-19. На це з міського бюджету витратили приблизно 650 тисяч гривень. ІФА-тести надійшли до міської інфекційної лікарні, лікарень № 1, 5 та 10, а також до консультативно-діагностичних центрів № 6 та 20.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН