Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Лікарня Карабелеша: підсумки за півроку і плани на поточний період

 

На Медичній раді в лікарні Карабелеша підбили підсумки роботи за 6 місяців 2020 року. Медичний заклад працював у непростих нестандартних умовах: медична реформа, довготривала неочікувана пандемія і при цьому треба було виживати в оновлених умовах надання допомоги населенню.

На нараді підкреслили важливість укладання угод з сімейними лікарями, а таких у районі підписано 104583.

Амбулаторно – поліклінічна служба, як і лікарня в цілому напружено працювала в умовах пандемії. Були організовані чергування медичних працівників по огляду осіб, які прибували з країн, де зареєстровані випадки COVID 19; на блокпосту «Білозерський»; мобільні бригади для огляду та обстеження на SARS-CoV-2 вдома; проводилися спостереження самоізольованих осіб вдома; налагоджено вимірювання температури тіла всіх відвідувачів і медичних працівників; організовано прийом хворих з ознаками ГРВІ та підвищеною температурою тіла в окремих приміщеннях, проведення пульсоксиметрії; посилені міри дезінфекції та ін.

Непогано спрацювали медики Суворовського району і по урядовій програмі «Доступні ліки» по групах серцево-судинних захворювань, бронхіальної астми та цукрового діабету ІІ типу. У І-му півріччі по району було виписано 20431 електронних рецептів, що дало змогу забезпечити лікуванням 9046 хворого. Е-рецепт став вагомим кроком у розвитку електронної системи охорони здоров’я. Його впровадження допомогло спростити та удосконалити багато процесів, пов’язаних з плануванням, статистикою та логістикою доступу пацієнтів до ліків. Перенесення рецепта в електронну форму спростило багато процесів і як результат – пацієнти отримують ліки комфортніше. Проблемним питанням на сьогодні залишається – черги в аптеках в зв’язку з недостатньою кількістю аптек, які працюють по цій програмі та які уклали договори з НСЗУ. Медичну допомогу на засадах сімейної медицини уІ півріччі отримали 53590 мешканців Суворовського району і 7933 дитини.

З 1 квітня стартувала реформа вторинної медичної допомоги. Для сталої роботи усіх підрозділів були організовані АРМ, проведена робота по навчанню персоналу в МІС. Велика увага приділялась організації надання медичної допомоги по пріоритетним пакетам. За 6 міс. поточного року стаціонарну допомогу отримали 4382 хворих, виконано 1346 оперативних втручань в стаціонарі та 2208 в умовах поліклінік.

Протягом півріччя підрозділи КНП «Херсонська міська клінічна лікарня ім.Є.Є.Карабелеша» загалом спрацювали на оцінку «задовільно». Оскільки від якості їх діяльностізалежить здоров’я херсонців і якість їх життя.

У подальшому заклад планує продовжити роботу по Всеукраїнській кампанії «Лікар для кожної сім’ї»; активно впроваджувати й удосконалювати регіональну програму “Електронна охорона здоров’я”; брати участь у проекті «Чиста лікарня – безпечна для людини»; забезпечити виконання міських програм: протидії захворюванню на туберкульоз; запобігання та лікування серцево – судинних захворювань; допомога хворим на гостре порушення мозкового кровообігу і «Цукровий діабет» та інше. І найголовніше – до кінця року планується завершити будівництво окремого входу в поліклініку №1,3 для пацієнтів з обмеженими можливостями та провести реконструкцію приймального відділення стаціонару в рамках Державної програми «Велике будівництво».

Херсонщина за день

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН