Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Новотроїцькому районі 15 селян отримали офіційну роботу

Начальниця Новотроїцької податкової інспекції Генічеського управління ГУ ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Наталія Новак разом із посадовцями робочої групи з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення Новотроїцької РДА відвідали Сергіївську сільську раду.

Учасники обстежили сільськогосподарські угіддя у 6 власників земельних паїв, які вирощують овочі на ділянках від 6 до 9 гектарів без реєстрації підприємницької діяльності. На сапання ранніх помідорів та дині були залучені 15 найманих працівників без оформлення трудових відносин.

Податківці роз’яснили неоформленим робітникам, що праця без трудового договору – це ризик залишитися без соціальних виплат, лікарняних та пенсії. Роботодавців попередили про ризики отримання значних штрафних санкцій за виплату зарплати «в конвертах» під час повторного інспекційного відвідування.

За підсумками профілактичної бесіди аграріям-роботодавцям було встановлено триденний термін для державної реєстрації ФОП та оформлення трудових угод із громадянами на період літніх польових робіт.

Наразі рейди на підприємствах сільського господарства триватимуть. Податківці Херсонщини переконливо рекомендують роботодавцям нашого краю працювати у правовому полі та не використовувати «тіньову» зайнятість.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН