Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

COVID-19: у центрі соціально-психологічної реабілітації на Одещині захворіли 9 дітей

У 9 пацієнтів Центру соціально-психологічної реабілітації дітей “Надія” в селі Троїцьке, що на Одещині, діагностували COVID-19. Про це повідомив головний санітарний лікар Одещини Віталій Гончаров.

За його словами, джерелом розповсюдження коронавірусної інфекції стала дівчина, яка напередодні складала ЗНО в селі Нерубайське Біляївського району. У центрі провели комплекс протиепідемічних заходів. Станом на 17 липня результати тестувань не виявили нових інфікованих.

Зазначимо, 16 липня стало відомо про спалах COVID-19 у 15 вихованців та 2 працівників дитячого будинку “Перлинка” в Одесі. Заклад закрили на карантин. Станом на 17 липня, за даними Гончарова, хворобу виявили у 3 працівників дитбудинку, зокрема у вихователя, медсестри та водія.

Санітарний лікар зазначив, що 5 дітей та вихователя госпіталізували. Вони мають легкі прояви захворювання. У інших пацієнтів хвороба протікає безсимптомно. Всі пацієнтів консультували лікар-інфекціоніст та педіатр. Наразі, як запевнив Гончаров, інфіковані також перебувають під наглядом медиків, а в дитбудинку провели “заключну” дезінфекцію.

Крім того, за словами санлікаря, триває спалах COVID-19 в психіатричній лікарні №2 в селі Олександрівка, що в Лиманському районі. Там захворіли 16 людей, з них 11 пацієнтів та 5 медиків. Віталій Гончаров додав, що причиною спалахів захворювання у дитячому будинку та психіатричній лікарні став занос інфекції персоналом.

Також виявили ще один осередок захворювання серед медиків інфекційного відділення Арцизької центральної районної лікарні, там захворіли 8 людей, додав лікар.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН