Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Як можна на території Білозерської селищної ради отримати земельну ділянку під будівництво

Про це пишуть на офіційному сайті Білозерки:

Шановні білозерці, допоможіть депутатам виділити земельні ділянки тим, хто справді цього потребує! Якщо ви потребуєте земельної ділянки для будівництва і колись давно подавали заяву в селищну раду, то зверніться ще раз та оновіть заяву, додайте викопіювання, а інакше залишиться без розгляду.

Звернення депутата Білозерської селищної ради Ніни Хороняк

Як член земельної комісії хочу надати корисну інформацію громадянам, бо селищна рада не виконує наші вимоги.
Почну здалека.
В 2016 році депутати тодішньої опозиції розробили і прийняли Положення про виділення Земельних ділянок під будівництво. Царюченко тоді це не подобалося, але більшість депутатів була не його- тому стало можливим прийняття того рішення.
Відповідно до положення встановлюється черга, визначаються категорії громадян що мають право на позачергове, першочергове та загальну чергу для отримання земельних ділянок. Також положенням визначається порядок подачі заяв і є така норма, що заявник має кожні 2 роки оновлювати заяву, а у випадку неподачі нової заяви протягом 4- з років заявник знімається з черги.
Але положенням встановлено і обов’язок селищної ради подавати об’яви про необхідність оновлення заяв.- ось цього селищна рада якраз і не робить, а люди не знають цього, бо не читають Положення.

Положення є на сайті селищної ради.

Останні кілька років майже не виділялись земельні ділянки, за винятком учасникам АТО, і комісія аргументувала це відсутністю Генплану. Вже майже рік є Генплан і депутати земельної комісії вимагали від землевпорядників, щоб вони надали заяви громадян що стоять в черзі для розгляду на комісії. І ось нарешті, нам пообіцяли підготувати документи на минуле засіданні комісії.

Після гарячого і довгого розгляду поточних питань перейшли до заяв.
Розглянули перші три заяви і всі вони від родичів працівників селищної ради. Одразу скажу, що задовольнили тільки одну. Але не маю права звинувачувати авторів цих трьох заяв, бо дві з них оновлені, одна – нова, і чекали на земельну ділянку з 2010 року. Просто люди обізнані в процедурі і зробили все відповідно до Положення.

Але ж є журнал черги і в ньому сотні прізвищ.
А селищна рада не виконала свій обов’язок і не повідомила про необхідність оновлення заяв. І ми не можемо їх розглянути, бо вони не оновлені.

Прошу тих, хто потребує земельної ділянки для будівництва і колись давно подавали заяву в селищну раду, то зверніться ще раз та оновіть її, додайте викопіювання, а інакше залишиться без розгляду.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН