Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Білозерський музей презентував власний логотип

Білозерський районний музей ім. Дмитра Багалія планує бути не тільки культурним майданчиком, а й залучати додаткові ресурси для розвитку громади.

Днями відбулася презентація нового логотипу Білозерського музею. Про його ідеї створення та походження розповів Сергій Дяченко, краєзнавець та експерт музейної справи. Він захоплююче повідав про історію районного музею та про плани на майбутнє.

Зацікавив присутнійх і виступ історичного реконструктора Андрія Лопушинського, який презентував особливості реконструкції одягу  XVIII століття, що використовуватиметься в подальшій діяльності музею.

«Ми відмовляємось від тези про те, що в музеї нічого не можна чіпати, – говорить Олег Волошин, завідувач Білозерського районного музею. –  Ми віримо в те, що для того, щоб зрозуміти культуру, її треба сприймати не тільки на зір та на слух, але й тактильно! У нас є багато ідей, які так і просяться бути втіленими в життя».

Презентація логотипу проходила в рамках проєкту «Конкурентоспроможна громада – конкурентоспроможний музей!», що розпочався в липні цього року за підтримки Українського культурного фонду.

Музей має амбітні плани на майбутнє –  це і створення інноваційних експозицій, в яких замість звичного музейного “не чіпайте руками” працював би принцип фізичної та інтелектуальної взаємодії між відвідувачем та артефактами експозиції, і проведення різноманітних культурних заходів, і включення Білозерського музею в туристичні маршрути та створення веб-сайту, де кожен зможе «прогулятись музеєм онлайн».

Білозерка Інфо

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН