Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Понад півтора мільйона мальків стерляді випустили у Дніпро (Відео)

Дніпровський рибовідтворювальний завод випустив у пониззя Дніпра останню партію мальків стерляді.

1 мільйон 550 тисяч особин осетрових поповнили іхтіофауну ріки від Каховської ГЕС до Дніпро-Бузького лиману. Завод перевиконав план державної програми, встановлений на рівні 1 мільйона 300 тисяч.

Підготовку до випуску мальків осетру та стерляді завод розпочав у квітні. За цей час колективу рибовідтворювального заводу вдалось забезпечити навіску молоді осетрових вищу, аніж за нормативами. Це дає малькам більше шансів вижити і адаптуватись у природному середовищі.

Зариблення пониззя Дніпра осетровими відбувалось з 1 по 9 липня. На кожному випуску мальків присутні члени комісії, до якої входять представники рибного патруля, екологічної інспекції, Національного природного парку «Нижньодніпровський», рибзаводу, громадських організацій та місцевої влади. Випуск кожної партії молоді риб фіксується у державному акті.

З випуском останньої партії осетрових робота заводу не припиняється. Колектив готує мальків частикових риб до виходу у велике плавання. 2 етап зариблення Дніпро-Бузького лиману короповими видами розпочнеться восени.

Своєю щоденною працею працівники Дніпровського рибовідтворювального заводу забезпечують поповнення рибних запасів головної водної артерії України, дбають про збереження екосистем, працюють на майбутнє. Посеред щоденних турбот для них є приємний виняток і привід відволіктись – професійне свято. 12 липня в Україні відзначається День рибалки.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН