Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Жителі Арабатської Стрілки під Кабміном вимагають переглянути перспективний план області

Делегація з Арабатської Стрілки Генічеського району Херсонської області проводить мирне зібрання біля будівлі Кабінету міністрів України. У такий спосіб вони намагаються привернути увагу до перспективного плану Херсонщини і змусити його переглянути на користь громади.

Це в нас мирне зібрання. Зараз ми знаходимся під Кабінетом міністрів. Десь о першій годині ми вже будемо під адміністративним судом. За десять хвилин на другу буде проходити засідання за позовом Щасливцевської сільської ради про всенення змін до перспективного плану територій Херсонщини, де ми просимо про те, щоб Арабатській Стрілці надали змогу стати окремою територіальною громадою у складі Стрілківської селищної ради та Щасливцевської селищної ради”, – розповіла Cуспільному учасниця акції, жителька села Щасливцеве Сусанна Сєітвєлієва.

Люди впевнені, що своїм приїздом до Києва точно зможуть привернути увагу уряду, нардепів та президента до проблеми, яка сьогодні є, як вони вважають, найголовнішою для майбутнього Арабатської Стрілки.

За словами Сусанни Сєітвєлієвої, жителі Арабатки вже неодразово заявляли про своє бажання створити окрему ОТГ, до якої мають увійти села Щасливцеве, Генічеська Гірка, Стрілкове та селище Приозерне.

“Писали листа Президенту, але реакції не було. Нашу петицію, так ми намагалися достукатися до гаранта Конституції, за місяць навіть не зареєстрували. Через два тижні після першої ми подали другу, але після місячного терміну вже зрозуміли, що її ніхто не буде реєструвати”.

Тому, як розповідає жінка, коли було призначено суд, вирішили їхати до столиці.

“Нас приїхало 30. Ми приїхали своїм автобусом, але до нас тут кияни приходять вже із підготовленими транспорантами, приходять для того, щоб нас підтримати”,- каже Сусанна Сєітвєлієва.

На якнайскорішення рішення суду жителі Арабатської Стрілки не розраховують.

“Мені здається, що на сьогодні ми ще не отримаємо ніякого рішення. Скоріше перенесуть десь на вересень наступне слухання для того, щоб потягти час. Але ми боротимемося і далі”, – говорить Сусанна.

Нагадаємо, жителі сіл Щасливцеве, Генічеська Гірка, Стрілкове та селища Приозерне Генічеського району Херсонської області виступили проти загального об’єднання в одну Генічеську громаду, як передбачено перспективним планом, затвердженим Кабміном. 15 травня 2020 року Щасливцевська сільська рада подала електронну петицію на сайт інтернет-представництва Президента України із запитом розглянути прохання жителів Арабатської Стрілки створити ОТГ на Арабатській Стрілці. 1 червня Щасливцевська сільська рада подала позов до окружного адміністративного суду міста Києва, в якому йдеться про оскарження розпорядження Кабінету Міністрів від 29 квітня 2020 року р.№474 – р щодо затвердження перспективних планів формування територій Херсонщини в частині територій Генічеського району. Цього ж місяця жителі Арабатської стрілки почали збирати підписи під листом до Президента України. 15 червня його відправили до Офісу Президента.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН