Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Пожежа у Новій Каховці: мешканці будинку повертаються до звичного життя

6 липня, в Новій Каховці на місці пожежі багатоповерхівки завершено обстеження житлових приміщень комісією, яка визначає розміри збитків мешканців будинку на вулиці Букіна, 20.

Про це повідомив міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко.

– За попередніми підрахунками вигоріло дві тисячі квадратних метрів перекриття. Весь будинок не постраждав. Найбільше збитків зазнали квартири на п’ятому поверсі. Та головне, що обійшлося без жертв. Чотири квартири вигоріли повністю. Крім того, десять квартир підтоплено. Вчора комісія з обстеження завершила загальні підрахунки отриманих від мешканців відомостей та первісного огляду фахівцями виявлених пошкоджень. Сьогодні до кінця дня ми будемо знати зведену суму збитків. А взагалі мешканці будинку повертаються до звичного життя. Вчора впродож дня відновили подачу електроенергії з першого до четвертого поверху і, навіть, частково на п’ятому. Годуємо людей поки що у дитячому садочку. Є домовленність з газопостачальною компанією, яка під гарантії міської влади про сплату робіт, почне поквартирний обхід з метою відновлення постачання газу до кожного помешкання. Також учора в кінці дня відбулась зустріч з депутатом Верховної Ради Ігорем Колихаєвим, який завітав до Нової Каховки.

Обговорили з ним ситуацію щодо ремонту та відновлення зруйнованого пожежею даху будинку. Ми готові виділити необхідні кошти з бюджету міста. Але через тендерні процедури можлива затримка з початком навіть виготовлення проектної документації. Народний депутат запропонував розпочати проектні роботи вже з сьогоднішнього дня. Всі витрати на проектантів він готовий взяти на себе і сплатити за проект з Благодійного фонду “Нам тут жити”. Це набагато прискорить початок відновлювальних робіт. Також Ігор Колихаєв пообіцяв пролобіювати у центральних органах влади виділиння коштів на ремонтні роботи. Отже поки все йде за планом, і людей ми в жодному разі не залишимо в біді, – зазначив міський очільник.

Новокаховська міська рада

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН