Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Персиків мало, абрикосів немає взагалі – неврожайне літо садоводів Херсонщини

Черешневі «жнива» підійшли до завершення на Херсонщині. Власники садів та плантацій підсумовують: ціна солодкої продукції зараз прийнятна, та зібрали її через весняні приморозки значно менше, ніж торік. «Черешні у нас дозріло 180 тонн, і попит на неї був непоганий – майже все «з коліс» розпродували. Та якщо в перші тижні дозрівання оптовики давали й по 55 гривень за кілограм запашних плодів, то під кінець червня закупівельна ціна обвалилася до 25 гривень. За ранній персик зараз пропонують 20-25 гривень за кілограм. Нашим очікуванням воно не дуже відповідає, але дозволяє, принаймні, окупити виробничі витрати», – розмірковує директор агрофірми «Білозерський» (Білозерський район Херсонщини) Олександр Ощипок.

Садоводи Білозерщини  визнають: справдилися песимістичні прогнози про великий недобір врожаю кісточкових через весняні приморозки, що побили на деревах тендітний цвіт. У тому ж «Білозерському» черешні отримали на третину менше від минулорічних здобутків, яблук очікують зібрати менше наполовину,персиків – також на третину. Але найгірший стан справ із абрикосами. Тут ними засадили близько тридцяти гектарів, і цього року з молодих дерев очікували вперше отримати плоди. Аж ні: жодного абрикосу на гілках не побачити!

Те саме і на присадибних ділянках селян та численних дачах у дельті Дніпра: жовтогарячі плоди наливаються соком хіба в окремих щасливчиків. Тому на ринках і в магазинах херсонські абрикоси будуть в дефіциті, який уже зараз покривають імпортом з Туреччини. Але в імпорту й вартість недешева: за кілограм відбірних «красенів» просять по 50-60 гривень.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН