Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині ще одна лабораторія тестуватиме на COVID-19

З липня цього року, крім обласного лабораторного центру МОЗ України, ПЛР-тестування на COVID-19 на Херсонщині робитимуть і в обласній інфекційній лікарні ім. Г.І.Горбачевського. На базі медзакладу для цього переобладнали лабораторію. Її потужності дозволять опрацьовувати понад 90 зразків біоматеріалів за 12 годин.

«Ця лабораторія не нова. З 2007 року її використовували для проведення ПЛР-досліджень на наявність інших хвороб. З початком поширення COVID-19 ми почали працювати над її переобладнанням для тестування на коронавірус», – розповів директор обласної інфекційної лікарні Володимир Мітковський.

За його словами, ремонт у приміщенні лабораторії зробили власними силами, а кошти для придбання комплексу обладнання вартістю понад 900 тисяч гривень у березні цього року виділили з обласного бюджету. Наразі лікарня вже отримала частину необхідного устаткування для проведення досліджень. Решту ж, за умовами договору, мають поставити до середини липня.

Як зазначив голова облдержадміністрації Юрій Гусєв, відкриття додаткової лабораторії, яка зможе проводити ПЛР-дослідження на виявлення коронавірусу, є дуже важливим для нашої області. Адже це допоможе максимально оперативно виявляти хворих та швидко обстежувати контактних осіб, і, як результат – убезпечити людей від поширення COVID-19 на Херсонщині.

За словами медиків, вказаної кількості ПЛР-тестувань на COVID-19 цілком достатньо, аби забезпечити потреби пацієнтів лікарні. Окрім того, за необхідності тут допомагатимуть з діагностикою коронавірусу іншим медзакладам області.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН