Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

І дружба, і служба, – як херсонський гвардієць несе службу разом з вірним Бароном

 

Знайомимо вас зі старшим солдатом Русланом Хану. Він служить на контракті у військовій частині 3056 та виконує завдання з охорони громадського порядку зі службовим собакою Бароном.

 

Руслан і його чотирилапий напарник постійно залучаються до патрулювання вулиць Херсона у складі піших нарядів.
“Я родом з Ізмаїла. Коли почався призов – прийшов до військкомату та отримавши повістку пройшов медичний огляд. До нацгвардії я хотів потрапити з самого початку. І мені пощастило – обрали до служби у Херсонську військову частину, де я і потрапив до кінологічного підрозділу”.

Гвардієць розповів, що отримавши у Навчальному центрі НГУ знання щодо поводження зі службовими собаками зміг швидко знайти підхід до гордого Барона.
“У Золочеві нас чотири місяці навчали кінологічній справі. Я опанував вміння дресирувати собак як для пошукових дій, так і для захисту від нападу. Завдяки курсу, я знаю як правильно доглядати та навіть надавати першу допомогу тварині”.

За розповіддю Руслана, Барон дуже прив’язався до нього, тому він немає проблем з ним ані на виїзді до інших населених пунктів, ані в ситуаціях, де потрібна його допомога.
“На службі ми не сумуємо, адже окрім буденного патрулювання Херсона, разом з Бароном залучаємось до охорони громадського порядку на масових заходах. В літній сезон ми можемо поїхати у відрядження на морські курорти. Також вже був випадок, коли ми брали участь у пошуку злочинця, який нібито переховувався в лісі”.

Герой нашої історії на контракті п’ять місяців і незважаючи на те, що рідне місто за сотні кілометрів, про свій вибір не жалкує.
“Перебуваючи на строковій службі, я розумів, що мине час і доведеться їхати додому. Але мені сподобалась не тільки специфіка служби, а й дружба з Бароном. Я дуже звик до всього цього. Тому і вирішив підписати контракт та продовжую займатися улюбленою справою. А Барон своєю відданістю підтверджує правильність мого вибору”.

Руслан з посмішкою згадує, як службовий улюбленець намагається захистити його в різних ситуаціях.
“Я уявляю його реакцію, якби на мене дійсно напали, або мені б загрожувала будь-яка реальна небезпека. Він негативно реагує на ситуації, коли мене хтось з друзів по службі в жарт зачепить, або просто зробить різкі рухи в мій бік. Тому я знаю, що Барон – справжній друг, якому можна довіряти”.

Ви знали що сьогодні Міжнародний день собак? Обов’язково почастуйте свого улюбленця смачненьким🐶

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН