Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Екологічна регата в Миколаєві – із 50 вітрильників фінішували 47

На старт екологічної регати вийшов єдиний жіночий екіпаж Миколаєва на яхті “Антей”. Жодних окремих категорій для жінок не створювали, вони змагаються в одній підгрупі з чоловіками на рівних. Капітанша яхти, Наталія Кубицька, у вітрильному спорті від самого дитинства. Говорить: це не хобі, а спосіб життя.

Уперше для участі в “Екологічній регаті” з Дніпра прибула яхта “Тардекс”. Це сучасний спортивний вітрильник, виготовлений, до речі, в Україні. А в команді – конструктори, які її і створили для перегонів на Чемпіонаті світу, що відбудеться наступного року на Мальті.

Утім більшість вітрильників, які брали участь у перегонах, віку більш поважного. Є навіть дерев’яні яхти, побудовані ще у 60-ті.  Капітани говорять: постійно доводиться щось лагодити та переробляти. Але це для спортсменів – невід’ємна частина вітрильного спорту.

Екологічну регату в Миколаєві започаткували ще на початку 90-х. Саме для того, щоби привернути увагу до проблем довкілля Північного Причорномор’я. Ці перегони – одні з найдовших морських в Україні, і одні з найскладніших. Адже розпочинаються вони в лимані, завершуються у відкритому морі та й вітер постійно змінюється від дуже слабкого до шквального. Зазвичай багато вітрильників не витримують і сходять з дистанції через численні аварії. Та цього разу все обійшлося.

Із 50 вітрильників фінішували 47. Три екіпажі все ж таки зійшли з дистанції через особисті проблеми. Жіночий, до речі, фінішував. У своїй підгрупі з 12 вітрильників дівчата посіли почесне 4 місце.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН