Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Миколаївщині поліція викрила домашнього інтернет-провайдера

Миколаївські кіберполіцейські викрили жителя Первомайська на махінаціях із телекомунікаційними послугами населенню. Про це повідомляє пресслужба Національної поліції в Миколаївській області.

Співробітниками відділу протидії кіберзлочинам в Миколаївській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України, слідчими Первомайського відділу поліції під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури задокументували діяльність 36-річного чоловіка, який незаконно надавав платні телекомунікаційні послуги жителям регіону.

На Миколаївщині чоловік організував на дому точку доступу в ІнтернетНаціональна поліція

Під час проведення слідчих дій, правоохоронці встановили, що чоловік без отримання відповідних дозволів встановив та експлуатував на території району радіоелектронні засоби для надання доступу до телекомунікаційних мереж місцевим жителям, за що отримував абонентську плату.

Комутаційне обладнання для роботи незаконного широкосмугового зв’язку працювало в діапазоні частот, які на законних підставах виділені у користування місцевих провайдерів телекомунікацій, чим перешкоджало роботі їхнього обладнання.

На Миколаївщині чоловік організував на дому точку доступу в ІнтернетНаціональна поліція

Поліцейські провели санкціоновані обшуки, під час яких виявлено комутаційне обладнання, шість предметів для прихованого спостереження та прослуховування. Усе вилучено та направлено на телекомунікаційну експертизу.

На Миколаївщині чоловік організував на дому точку доступу в Інтернет

Національна поліція

Вирішується питання щодо оголошення чоловікові про підозру за ст. 361 КК України “Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку”. Санкція статті передбачає штраф до сімдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян, або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на той самий строк.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН