Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Регіональний ландшафтний парк “Долина Курганів” планують створити на Херсонщині

Про це повідомляє сайт Херcонської ОДА.

Така інформація з’явилася після того, як було повідомлено, ніби на  на місці пам’ятки – Долини Курганів, збудують сонячну електростанцію.

Та справа в тому, що ці дії не були погоджені із Департаментом енергетики та екології Херсонської облдержадміністрації.
І навіть більше: на даній території планується створення регіонального ландшафтного парку “Долина Курганів”, аби не допустити тут господарської діяльності і зберегти пам’ятку від розорення.

Підтвердженням цьому є офіційний лист на ім’я народного депутата Юлії Овчинникової. У документі чітко зазначено, що в Херсонській облдержадміністрації підтримують створення регіонального ландшафтного парку на території долини. А також адміністрацією впроваджуються заходи, спрямовані на недопущення розорення цих ділянок.

Свій офіційний коментар з приводу будівництва електростанції надав директор Департаменту енергетики та екології ОДА Михайло Зайцев:

«На виконання Законів України «Про природно-заповідний фонд», «Про оцінку впливу на довкілля» , «Про стратегічну екологічну оцінку», реалізація планованої діяльності потребує проходження ряду погоджень.

У випадку проведення господарської діяльності на території,  зарезервованій під розташування об’єкту ПЗФ, жодного погодження з Департаментом енергетики та екології обласної державної адміністрації суб’єкти господарювання не отримували.

Враховуючи зазначене, а також те, що законом забороняється розпочинати плановану діяльність без рішення щодо зміни цільового призначення земельної ділянки, за ініціативи обласної державної адміністрації на базі Департаменту енергетики та екології обласної державної адміністрації 20 травня 2020 року проведено робочу нараду за участю ініціаторів створення РЛП «Долина курганів» – докторів біологічних наук, професорів Ходосовцева О.Є. та Мойсієнка І.І.

На зазначеній нараді обговорювались заходи, спрямовані на недопущення розорювання ділянок, запроектованих під створення РЛП «Долина курганів», та подальші кроки щодо створення на території цього об’єкта природно-заповідного фонду місцевого значення.

Департамент енергетики та екології обласної державної адміністрації листом від 29 травня 2020 року № 01-10-1326/0/20/013.2.2. надав Головному управлінню Держгеокадастру у Херсонській області та Голопристанській районній державній адміністрації картографічні матеріали орієнтовних меж РЛП «Долина курганів» та звернувся з проханням при розгляді питань, пов’язаних із розпорядженням земель державної власності, згідно з повноваженнями, враховувати останні межі.”

Додамо, що голова Херсонської облдержадміністрації Юрій Гусєв запланував провести нараду із цього питання 1 липня. І запрошує до участі представників Держгеокадастру, Державної екологічної інспекції у Херсонській області, а також керівництво Голопристанської райдержадміністрації.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН