Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині створять регіональний ландшафтний парк “Долина Курганів”

“Долина Курганів” – це єдине місце в Україні, де можна, ставши на один курган, побачити десятки інших навкруги. Сьогодні в облдержадміністрації обговорили питання недопущення розорення курганів та подальші кроки у створенні регіонального ландшафтного парку “Долина Курганів”.

“Цього року в  квітні були розорані ділянки цілинного степу в межах проєктованого регіонального ландшафтного парку «Долина курганів». Це недопустимо, і гадаю, що потрібно притягнути до відповідальності осіб, причетних до цього. Це злочинна недбалість, яка має бути покарана”, – наголосив перший заступник голови облдержадміністрації Дмитро Бутрій.

Директор Департаменту енергетики та екології ОДА Михайло Зайцев повідомив, що за фактом розорення близько 400 гектарів природоохоронних земель правоохоронні органи проводять слідчі дії.

Про унікальність “Долини Курганів” розповів доктор біологічних наук Херсонського державного університету Іван Мойсієнко, який з 2015 року займається дослідженням цієї місцевості.

“У нашій країні багато курганів, але вони розташовані в полях. У чому ж особливість “Долини курганів”? Історично склалося, що кургани знаходяться саме в степовій місцевості. Тому такий ландшафт – коли кургани в степу – унікальний для України. Також у цій місцевості чимале розмаїття унікальної флори та фауни. На мою думку, ця територія однозначно має бути збережена”, – зазначив Іван Мойсієнко.

Тож з метою збереження цінної природної території, запроєктованої під створення РЛП «Долина курганів», на сьогоднішній нараді були прийняті рекомендації щодо прискорення роботи з створення регіонального ландшафтного парку.

Херсонська ОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН