Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Юрій Гусєв розповів, чи відкриються дитячі табори на Херсонщині

Під час зустрічі з керівниками дитячих оздоровчих закладів Херсонщини очільник області Юрій Гусєв наголосив, що робить усе залежне від нього для відновлення роботи таборів. Голова облдержадміністрації також зазначив, що їх відкриття можливе лише за умови посилення медичної складової та здійснення належних дезінфекційних заходів. Про це повідомляє пресслужба.

«Минулого тижня Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила не відкривати дитячі оздоровчі табори до 1 липня. Наразі ми робимо все можливе для того, аби табори на Херсонщині відкрились якнайшвидше. Тим паче, що на Херсонщині завдяки сумлінній роботі медиків найнижчий рівень захворюваності на COVID-19», – розповів Юрій Гусєв.
Варто зазначити, що голова облдержадміністрації ще 18 червня звернувся до Кабміну з проханням визначити Херсонщину пілотним регіоном для оздоровлення дітей в умовах адаптивного карантину.
Керівник обласного штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації, директор обласного центру громадського здоров’я Юрій Ромаскевич наголосив, що підтримує ідею оздоровлення у закладах винятково дітей-мешканців області. Наразі низький рівень захворюваності в регіоні дозволяє це зробити.
За словами директора Департаменту здоров’я облдержадміністрації Віктора Короленка, сьогодні Херсонщина зробила все можливе для того, щоб відпочинок дітей був максимально безпечним. Зокрема, медичну допомогу маленьким відпочивальникам у разі потреби готові надавати Скадовська та Генічеська райлікарні, які раніше мали статус опорних у боротьбі з COVID-19.

Разом з тим, відновлення роботи дитячих оздоровчих таборів можливе винятково після відповідного рішення Головного державного санітарного лікаря України. За попередньою інформацією, вказане питання на рівні центральних органів влади за умови зменшення кількості нових захворювань мають розглянути протягом наступного тижня.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН