Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Напад на журналіста у Херсоні: колеги звернулися з заявою

Херсонська обласна організація Національної спілки журналістів України  звернулися з заявою щодо побиття журналіста. У Херсоні, 23 червня, під час виконання професійної діяльності було скоєно напад на журналіста херсонської газети “ВГОРУ” Дмитра Багненка.

ЗУПИНИТИ НАПАДИ НА ЖУРНАЛІСТІВ
ТА ПЕРЕШКОДЖАННЯ ЇХНІЙ ПРОФЕСІЙНІЙ ДІЯЛЬНОСТІ

ЗАЯВА

Херсонської обласної організації
Національної спілки журналістів України

Журналістська спільнота області стурбована тим, що останнім часом на Херсонщині почастішали факти насилля над працівниками ЗМІ.
19 червня під час зйомки репортажу про готовність курортної зони до сезону в умовах карантину в Залізному Порту сталося перешкоджання виконанню професійних обов’язків знімальній групі телеканалу «24». Житель Херсона, який експлуатує тварин на узбережжі, спочатку сипав образами, а потім вдарив по мікрофону, який тримала у руці журналістка Марина Савченко.

На жаль, це не єдиний випадок застосування погроз, фізичної сили до журналістів. 23 червня було скоєно напад на журналіста онлайн-видання газети «Вгору» Дмитра Багненка. Це сталося на проспекті Ушакова біля заводу «Електромаш», де нещодавно спиляли молоді дерева з метою облаштування автостоянки. Напередодні журналіст брав участь у фото- та відеозйомці цієї події, яка викликала чималий резонанс та обурення містян.
Обласна організація НСЖУ категорично засуджує напади на колег, підтримує їх законне право на свободу слова, можливість вільно висловлювати власну думку, забезпечувати громадський контроль над діяльністю владних структур та посадовців і гарантує захист всіма передбаченими законодавством способами.

Сподіваємось на оперативне, об’єктивне і максимально публічне розслідування правоохоронними органами області кримінальних справ щодо перешкоджання журналістській діяльності із застосуванням фізичного насилля наших колег Дмитра Багненка та Марини Савченко, притягнення до відповідальності винних. Будемо пильно стежити за розвитком подій.

Журналістам радимо іти до кінця і не відступатися, захищаючи свої права. Як це робить, зокрема, журналістка Євгенія Вірлич. Суди над особою, котра побила її у стінах міської ради, тривають вже два роки. Тактика затягування розгляду кримінальних справ щодо перешкоджання професійній діяльності журналістів, як бачимо, – найбільш поширений шлях примусити журналіста відмовитись від звинувачення, від захисту своїх прав.
Шановні колеги, давайте проявляти солідарність у захисті наших прав на свободу слова і професійну діяльність, пильно стежити за розвитком подій, аби змусити владу та правоохоронні органи вжити рішучих заходів для захисту журналістів.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН