Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині поліція затримала водія-втікача, з вини якого загинули три пішохода

Вчора, 22 червня, пізно ввечері в Новій Каховці в результаті наїзду невідомого автомобіля загинули три пішохода. В ході слідчо-розшукових заходів поліцейські встановили марку та місцезнаходження транспортного засобу. Невдовзі правоохоронці з’ясовали й особу водія, який з місця дорожньо-транспортної пригоди зник. Наразі з 35-річним чоловіком спілкуються слідчі обласного главку поліції. Вирішується питання про повідомлення затриманому підозри в порушенні правил експлуатації транспортним засобом, що призвело до загибелі кількох осіб. Водієві може загрожувати 10 років позбавлення волі.

Повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду з тяжкими наслідками біля одного з магазинів Нової Каховки надійшло о пів на одинадцяту вечора. На місці події поліцейські встановили, що невідомий водій на невстановленому автомобілі здійснив наїзд на трьох пішоходів, які стояли на узбіччі дороги. В результаті 32-річний одесит, 33-річний мешканець Каховського району та 46-річний житель Миколаївської області отримали травми, не сумісні з життям. Водій на транспортному засобі з місця ДТП зник.

В ході огляду місця пригоди слідчо-оперативна група виявила автомобільний номер. За інформаційними базами за даним державним номерним знаком був зареєстрований позашляховик «БМВ Х-5». Начальником Новокаховського відділу поліції терміново була введена в дію спеціальна поліцейська операція «Перехват». На розшук автомобіля були орієнтовані екіпажі автопатрулів не тільки навколишніх районів, а й сусідніх до Херсонщини областей. Під час відпрацювання автомобіль був виявлений покинутим біля в’їзду на територію колишнього міського цвинтаря.

Як розповів заступник начальника поліції Херсонщини Микола Вербицький, поліцейські з’ясували, що власником транспортного засобу є житель обласного центру, однак в травні його за довідкою-рахунком придбав 35-річний мешканець м. Нова Каховка. За місцем проживання він був відсутній, його мобільний телефон був вимкнений. Близько п’ятої ранку чоловік сам прийшов до відділу поліції. Він розповів, що дуже злякався, тому й втік з місця пригоди. Водій затриманий в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.3 ст.286 Кримінального кодексу України «Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами». Санкція статті передбачає покарання в вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років. Наразі встановлюються усі обставини пригоди. З метою всебічного та неупередженого розслідування поліція просить очевидців та свідків дорожньо-транспортної пригоди зателефонувати за номером «102». Анонімність гарантується.

Поліція Херсонської області

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН