Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині вшанували пам’ять жертв війни в Україні (Фото)

Друга світова війна – найкривавіший глобальний конфлікт, у ході якого загинуло, за різними оцінками, від 50 до 85 мільйонів людей. Саме як страшну трагедію її пам’ятають і згадують в усьому світі.

Для України Друга світова війна – національна трагедія, під час якої українці, позбавлені власної державності, змушені були воювати за чужі імперські інтереси і часом вбивати інших українців.

Горем і болем вона увірвалась в кожну українську домівку, кривавою лінією пройшла через кожне серце, кожну долю.

Відповідно до Указу Президента України від 17 листопада 2000 року № 1245/2000, з метою всенародного вшанування пам’яті українців, загиблих під час війни 1941–1945 років, їх подвигу та жертовності, щороку 22 червня в нашій державі відзначається День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні.

22 червня 2020 року у населених пунктах Чаплинської громади представники органів місцевого самоврядування, працівники установ, організацій та жителі сіл долучилися до церемонії покладання квітів до пам’ятних знаків на честь загиблих воїнів-односельчан та вшанували їх пам’ять.

У центрі громади – селищі Чаплинка, о 9 годині головою Чаплинської селищної ради Фаустовим О.Г, працівниками ради та комунальних установ здійснено покладання вінків та квітів до меморіалу «Загиблим воїнам – односельцям» з палаючим Вічним вогнем.  Хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто загинув на фронтах Другої світової війни, Героїв Небесної Сотні, загиблих на Сході України, які  відстоюючи незалежність та суверенітет нашої держави віддали свої життя, щоб ми жили щасливо.

Наш священний обов’язок – навіки зберегти пам’ять про тих, хто відстояв перемогу в цій жахливій війні, тих, хто став жертвою смертельних жорен нацизму. Життєписи цих людей – уроки істинної мужності та патріотизму для сучасників.

Сьогодні, потерпаючи від кривавої військової агресії на сході країни, ми особливо гостро усвідомлюємо ціну свободи, миру та безпеки. Кращі сини і доньки українського народу знову, зі зброєю в руках, захищають наші кордони, нашу свободу, наш власний демократичний вибір.

Вічна пам’ять загиблим.

Честь і слава живим героям!

Чаплинська громада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН