Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Перекрили дорогу: на Херсонщині жителі Новотроїцького району не хочуть об’єднуватися в одну ОТГ

Жителі Новотроїцького району Херсонської області проти створення однієї ОТГ, як передбачається новим перспективним планом, затвердженим Кабінетом міністрів. Люди проводили збори, обговорення, зустрічалися із районною та обласною владою, але, кажуть, – їх не почули. 19 червня жителі чотирьох громад з’їхалися до Чкалового і перекрили дорогу Р-47.

Акція тривала годину. У такий спосіб люди вирішили привернути увагу до себе, – розповів Суспільному один із ініціаторів акції Віктор Батрановський.

“Ми намагаємося, щоб до нашої думки дослухалися, щоб нас почули в Києві, бо тут зверталися усюди, але нас не чують. Тому ми і вирішили провести таку акцію – вона мирна”.

За словами Віктора Батрановського, учасники акції перекрили дорогу, рух транспорту зупинився, але спецавтомобілі, рейсові автобуси та машини із дітьми пропускали.

На акцію приїхало і керівництво Новотроїцького району. Наталя Солтановська, голова райдержадміністрації, говорить, знала про те, що перекриватимуть дорогу, організатори про це попередили. Суспільному вона розповіла, що напередодні, 18 червня, відбулося засідання робочої групи із цього питання, на якому , за її словами, були присутні майже всі голови сільських рад і кожен міг висловити свою думку.

“Ми заслухали кожного сільського голову, який представляв свою громаду, і думки розійшлися 50 на 50. В принципі підтримано і ту, і іншу сторону, тому що є своє бачення, свої аргументи. Всі матеріали під підпис від кожної громади зібрано і будуть передаватися окремим листом до Києва, щоб ще раз переглянули питання поділу Новотроїцького району”, – сказала Наталя Солтановськка.

Жителі чотирьох громад Сиваської, Чкалівської, Новотроїцької та Громівської, які протестують проти об’єднання в одну ОТГ, – це 65 відсотків населення, – розповіла Суспільному кореспондентка медіа-центру “Трудова слава” Олена Олійник. Журналістка детально вивчала це питання і говорить, що люди зараз не вірять владі.

“Минулої п’ятниці, 12 червня, до нас у район приїжджав голова облдержадміністрації Юрій Гусєв. Люди його так чекали, бо хотіли почути конкретно – чи підтримають їх у прагненні створити чотири громади в районі, а не одну. Натомість, якщо коротко, їм обіцяли обіцяти “.

Саме тому, каже один із ініціаторів акції Віктор Батрановський, люди вирішили, якщо на них не звертатимуть уваги, вони періодично нагадуватимуть про себе.

“Я не можу сказати, коли відбудеться наступна акція, але я знаю, що люди вирішили: якщо їх не почують, вони знову вийдуть на дорогу”.

Нагадаємо, жителі чотирьох сіл Новотроїцького району 12 травня вже виходили на акцію протесту. Вони проти перспективного плану формування територій громад Херсонщини, а саме об’єднання їх в одну громаду. У Новотроїцькому районі передбачалось створити або 4 громади, або одну. Кабмін 29 квітня 2020 року погодив план “один район — одна громада”.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН