Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На базі херсонського університету буде реалізовано проєкт «Агрокебети»

З початку нового навчального року студенти Херсонського державного аграрного університету матимуть змогу навчатися за новітньою магістерською програмою «Агрокебети», презентація якої відбулася під час засідання за «круглим столом» за участю голови облдержадміністрації Юрія Гусєва. Менеджер проєкту – Європейський банк реконструкції та розвитку, керівник – Український клуб аграрного бізнесу. Учасники – Херсонська облдержадміністрація, ХДАУ та приватні компанії-агровиробники.

«Для нас програма «Агрокебети» є надзвичайно важливою як для аграрної області. Питання сільського господарства, зрошення, інновацій та економіки у цій сфері – це питання нашого розвитку. Сьогодні також дуже важлива економічна аграрна освіта в контексті наближення спеціалістів, яких випускають наші університети, до потреб бізнесу та тих підприємств, які впроваджують нові технології», – зазначив голова облдержадміністрації Юрій Гусєв.
Очільник області також попросив у авторів програми під час підготовки магістрів звернути особливу увагу на питання зрошення, яке є вкрай важливим для Херсонщини як для зони ризикованого землеробства.
За словами голови наглядової ради освітньої програми «Агрокебети», президента асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» Алекса Ліссітси, реалізація вказаного проєкту – це приклад того, що науковці, бізнес і влада хочуть змінити освіту в нашій державі, зокрема в аграрній сфері.
«Ми максимально пристосовуємо наші навчальні програми магістрів до вимог півдня України і до вимог компаній, які беруть участь у проєкті. Ми дякуємо за потужну підтримку на регіональному рівні з боку Херсонської облдержадміністрації», – зазначив він.
Як наголосив ректор Херсонського державного аграрного університету Юрій Кирилов, для закладу освіти участь у проєкті – це шанс надати своїм студентам необхідні практичні навички в реальних умовах виробництва, аби відразу після закінчення закладу отримати гідну роботу та максимально реалізувати свій потенціал.

Варто зазначити, що проєкт передбачає участь у навчальному процесі менторів, які супроводжуватимуть студентів. Крім того, значна частина курсу має практичний характер і покликана підготувати майбутніх спеціалістів до роботи в реальних умовах з використанням сучасних технологій.

Херсонська обласна державна адміністрація

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН