Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

57 окрему мотопіхотну бригаду імені Костя Гордієнка привітали із визначною датою

17 червня – день створення 57-ої окремої мотопіхотної бригади імені Костя Гордієнка

Із цією датою військових привітали на сторінці Новокаховської міської ради у фейсбук:

– 57-ому окрему мотопіхотну бригаду створено на базі 1-ої спеціальної бригади територіальної оборони у Кропивницькому згідно з наказом командира військової частини В 4533 № 1 від 17 червня 2014 року на підставі директиви Міноборони та Генерального штабу Збройних Сил України від 13 червня 2014 року. 6 травня 2019 року, на перше відзначення Дня піхоти, бригада отримала почесну назву на честь Костя Гордієнка — кошового отамана Запорізької Січі у XVIII столітті. Кость Гордієнко був кошовим отаманом Запорізької та Олешківської Січі. На цій місцевості розташовані пункти постійної дислокації підрозділів бригади. З 05 червня 2018 року штаб бригади розташовується у Новій Каховці, а підрозділи дислокуються на території області.

Дякуємо особовому складу 57-ої ОМПБ імені Костя Гордієнка за силу духу, мужність і відданість справі захисту рідної землі! Глибока шана тим, хто сьогодні захищає українську державність і свободу, мир і спокій у містах та селах нашої країни.

Командувач військ ОК “Південь” генерал-майор Ігор Палагнюк також привітав 57 ОМПБР:

– Шановні офіцери, сержанти та солдати! Шановні бойові побратими!

Від всього особового складу військ оперативного командування «Південь» та від себе особисто сердечно вітаю особовий склад бригади із Днем створення військової частини.

За цей час військова частина, як бойова одиниця Збройних Сил України пройшла напружений шлях реформування, становлення, розвитку та бойового випробування.

В умовах неоголошеної війни, солдати, сержанти і офіцери свідомо, відповідально і самовіддано виконували та виконують Конституційний обов‘язок, беруть безпосередню участь у проведенні антитерористичної операції на Сході країни. При цьому особовий склад, ризикуючи своїм життям, надійно забезпечує територіальну цілісність держави, постійно демонструє приклади героїзму та самопожертви в ім’я України, високу відповідальність і витримку, вірність Військовій присязі та військовому обов’язку.

Ми схиляємо голови перед військовослужбовцями частини, які загинули у боях із сепаратистсько-російськими терористичними військовими угрупованнями. Пам’ять про їхні героїчні подвиги навічно залишиться в серцях українського народу і військовослужбовців Збройних Сил України.

Ви – славні сини українського народу, нащадки борців за незалежність Батьківщини, своєю напруженою службою впевнено наближаєте час неминучої Перемоги, надійно забезпечуєте бойову діяльність українського війська. Впевнений, що ви, бойові побратими, i надалі будете демонструвати професійну майстерність, успішно вирішувати бойові завдання, гідно нести високе звання захисників рідної землі.

Щиро вітаю вас з Днем формування військової частини та бажаю усім вам незламної волі в досягненні Перемоги над ворогом та подоланні труднощів військового буття. Надійного родинного тилу, козацького здоров’я та нових звершень на благо держави та українського народу!

З повагою, командувач військ ОК «Південь»

генерал-майор Ігор Палагнюк

(фото з архіву 57 окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка та служби зв’язків з громадськістю оперативного командування «Південь»)

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН